Det var naboen som ringte henne i morgentimene og varslet om at både støyskjermen og deler av bordkledningen på huset hennes var rasert. Selv sov hun fredelig på soverommet i andre enden av huset da ulykken skjedde.

- Merket ingenting

- Det er fryktelig merkelig, og dårlig gjort at de ikke ringte på og sa fra, sier huseier Bjørg Stubseid til Adresseavisen. Hun reagerer på at sjåføren ikke har varslet henne.

- Jeg har godt sovehjerte, så jeg merket ingenting. Men sjåføren må jo ha merket noe, sier Stubseid.

Huset ligger i Ringvålvegen, rett ved Åsheim skole, og det er ikke første gang Stubseid reagerer på brøytingen utenfor. Hun synes brøytemannskapet kan være svært uforsiktig når de passerer huset.

- Det har smelt i vinduene mine tidligere, da stein og isbiter har fulgt med snøfresern. Det er bare flaks at ikke en av rutene har fått skader, sier Stubseid.

Skal rydde opp

Statens vegvesen, som har ansvaret for brøytingen på fylkesvegen, var raskt på døren etter at Stubseid selv ringte og varslet.

- Det er bare å beklage at dette har skjedd. Du skal ikke forlate en plass når noe slikt har skjedd, og det er klart at sjåføren må ha merket dette, sier Arne Iversen, som er seksjonsleder ved vegavdelingen i Statens vegvesen. Han har selv sett bilder av huset og reagerer på at ingen har blitt varslet.

- Vi har rutiner på at man skal kontakte huseier og avklare med en gang. Huseierne skal ikke bli belemret med dette, sier Iversen.

Vegvesenet har bett om en rapport fra Mesta, som er hovedentreprenør for brøytingen på fylkesvegen. Iversen forsikrer samtidig at saken blir ordnet opp i.

Det var naboen som varslet Bjørg om ødeleggelsene på huset hennes. Foto: Morten Antonsen