Speilglatte veier i Trondheim:

- Det er på slike dager vi virkelig blir satt i arbeid

Glatte veier ga legevakta pasienter på løpende bånd.

Torsdag ble en travel dag på legevakta. 

Saken oppdateres.

Mange av Trondheims innbyggere våknet til speilblanke veier torsdag. Politiet gikk tidlig ut og ba både gående og kjørende ta hensyn til veiforholdene.

Likevel har mange vært uheldige på glatta.

Ankler og håndledd får gjennomgå

- Vi har hatt stor pågang i dag. Totalt er vi oppe i ti eller 11 bruddskader som følge av fall. Det er stort sett snakk om brudd i ankler og håndledd, forteller konstituert enhetsleder ved legevakta i Klæbu, Malvik, Melhus, Midtre Gauldal og Trondheim, Line Kristoffersen.

Adresseavisen fikk i morgentimene flere meldinger om svært glatte veier og fortau i Trondheim.

Trondheim bydrift kalte ut full salting på kommunale veier natt til torsdag. De glatte veiforholdene kan på sin side vise seg å bli kortvarige. Allerede torsdag kveld er det meldt mildt vær, storm, springflo og store mengder regn er på vei.

Det er sendt ut to obs-varsler i forbindelse med været som er på vei.

Ingen stor overraskelse

Både i Nord- og Sør-Trøndelag har det vært svært utfordrende kjøreforhold, og det har i løpet av dagen vært gjennomført flere bilberginger.

Situasjonen på legevakta kommer ikke som noen stor overraskelse ved legevakta.

- Dette ser vi hvert år, på den første dagen der det er skikkelig glatt. Normalt har vi ett eller to tilfeller av fallskader daglig. Men det er på slike dager vi virkelig blir satt i arbeid, sier Kristoffersen.

På forsiden nå