- «Fifty Shades of Grey» er den perfekte strikkefilmen

Strikkeglade trøndere møtes på kino.

Strikkeglade damer er klare for kino.  Foto: Trondheim Kino

Saken oppdateres.

- Vi er mange sosiale strikkere i Trondheim. Vi strikker når vi ser på tv og sitter på bussen. Problemet var at vi ikke kunne strikke på kino, sier Turid Støa Bergmann.

Løsningen hennes kom i januar, da en fullsatt kinosal fikk se den norske filmen «Staying Alive», til dempet belysning. Nå kunne hun strikke, «jabbe» litt og se film - samtidig.

LES OGSÅ: Strikkefest i Trondheim

Populært

Ifølge Kinomagasinet var Hamar kino først ut med tilbudet, og siden har det spredt seg til de fleste største kinoene i landet. Eli Gjerde, film- og markedssjef for Trondheim Kino, sier at populariteten har vært stor siden oppstarten.

- Det har vært stor interesse for dette, selv om vi ikke har arrangert det så mange ganger, sier Gjerde.

Hvilke filmer egner seg best for strikking?

- «Fifty Shades of Grey» er den perfekte strikkefilmen, og generelt filmer som er rettet mer mot kvinner. Da er det så å si utsolgt, sier Gjerde.

Feelgood-filmer har vært mest populært, og strikkeentusiast Bergmann håper de holder seg til den sjangeren, også i fremtiden.

- Tunge filmer med dystert innhold er dårligere egnet, og skrekkfilm kan bli skummelt med så mange strikkepinner i salen, sier Bergmann.

LES OGSÅ: Bond ble slått av Dracula

Masker i mørket

De fleste setene har vært fylt opp av damer, og flere bruker dette som en samlingsplass. Med strikkepinner og dempet belysning blir Bergmanns kinoopplevelse noe mer.

- Det gir en helt annen stemning, fordi det er så sosialt. Latteren sitter løsere med strikkepinner på kino. Også er det lov å prate litt, så det blir et helt annet fellesskap, sier Bergmann.

LES OGSÅ: Strikkeaksjon for flykningene

Ut av strikkeskapet

Den typiske jentefilmen har vært et trekkplaster tidligere, og det er sjelden flere enn to-tre menn i salen. Bergmann mener likevel det finnes en del «strikke-gutter» i Trondheim.

- Menn strikker de også, men de sliter litt med å komme ut av strikkeskapet, ler Bergmann.

Turid Støa Bergmann har vært på strikkekino flere ganger. -Det gir en helt annen stemning, sier hun. 
    
      (Foto: Privat)

Turid Støa Bergmann har vært på strikkekino flere ganger. -Det gir en helt annen stemning, sier hun.  Foto: Privat

- Filmer som er rettet mer mot kvinner er så å si utsolgt, sier film- og markedssjef for Trondheim Kino. 
    
      (Foto: Trondheim Kino)

- Filmer som er rettet mer mot kvinner er så å si utsolgt, sier film- og markedssjef for Trondheim Kino.  Foto: Trondheim Kino

På forsiden nå