Nå forsvinner «asfaltbakken» på Kroppanbrua

I løpet av helga vil siste del av arbeidet på Kroppan bru være unnagjort.

Arbeidet ved Kroppan bru er snart ferdig.  Foto: TERJE SVAAN

Saken oppdateres.

Kroppanbrua i nordgående retning stenges hver natt fra fredag til og med natt til mandag. Statens vegvesen er i ferd med å bytte ut fugen i enden på brua, og sluttfører nå jobben.

Ferdig herdet

- Vi støpte forrige helg og betongen må herde før vi kan montere siste rest av fugen og etterstramme boltene, sier Andreas Enger, overingeniør ved bruseksjonen i Statens vegvesen.

Farten har vært satt ned til 60 kilometer i timen som følge av arbeidet, og en asfaltbakke og midlertidig bru har møtt bilistene i enden av nordgående kjøreretning. I løpet av helga vil midlertidig bru fjernes og det blir lagt ny asfalt.

Les også: Her kjører det nesten 50 000 biler i døgnet

Beveger seg

Kroppanbrua er 400 meter lang og temperaturendringer gjør at brua vokser eller krymper.

- Stålfugen gjør at brua kan bevege seg 10-15 centimeter, i tillegg har vi en asfaltfuge på motsatt side av brua. Vi meislet bort mye ekstra fordi betongen som tidligere var brukt til fugen ikke hadde god nok kvalitet, sier enger.

I 2011 ble det gjort tilsvarende utskiftinger av fugen i sørgående retning.

Les også: Har håvet inn over 200 millioner

Så mange ruskjører på Kroppanbrua

Åpnet i 1975

Kroppanbrua åpnet for 40 år siden, da med to kjørefelt. Fire år senere ble den utvidet med ett ekstra felt som skiftet bruksretning i rushtrafikken.  I 1991 ble det bygd en ny bru med tre felt ved siden av den gamle, slik at både nord- og sørgående trafikk fikk tre felt hver.

På forsiden nå