- Du grønne glitrende tre, sang alle på Torvet i Trondheim og samtidig ble julegrana tent.

- Det er stjerna som er finest, sier Tone Marie Onsøyen Vågø (4) og peker opp til toppen av det høye treet dekt av lys, røde hjerter og hvite duer. Tone Marie bor på Byåsen, men til julegrantenninga har hun fått besøk av søskenbarna fra Fosen. De kjørte 25 mil med bil for å se treet i Trondheim.

Juletreet som ble jugd ved Øvre Leirfoss med Fosseskansen barnehage tilstede.

- Det er da ikke så langt det, og juletreet er kjempefint, sier søskenparet Johannes (7) og Victoria (8) Onsøyen Steen. Det vil si, de er ikke sju og åtte så mye lengre, for begge har bursdag på tirsdag. Som jo er 1. desember.

- Da får vi åpne første luken på adventskalenderen på skolen, smiler Victoria som altså veldig snart er ni år. Og om hun gleder seg til jul?

- Ja, så klart! Da får vi gaver, men før det skal vi ha juleverksted på skolen.

Husk å være snille!

Det er Frelsesarmeen som arrangerer julegrantenninga på Torvet, og i år deltok både Bispehaugen skolekorps og elever fra Steinerskolen.

Dagen før var det Thale Kummeneje som fikk æren av å tenne Midtbyens julegater som selveste Askepott.

Også ordfører Rita Ottervik var med, og valgte å lese historien om den lille nissen som ikke fikk være med de andre nissene å dele ut gaver. I stedet ga han gaver til dyrene i skogen.

- I dag kjenner jeg på den gode julefølelsen. Det første søndag i advent og en fin ventemåned ligger foran oss. Men vi lever i en tid som er urolig, og selv om de fleste ungene som er her i dag gleder seg til jul så er det også noen som gruer seg. Derfor synes jeg det er viktig å være snille med hverandre, som den lille nissen som gir dyrene julegaver, sier Ottervik.

Røde kinn og kjoler

Mens ordføreren talte satt Nora Stensdal Torland (4) trygt og godt oppe på skuldrene til pappa Svein Inge Torland. Nora med rød nisselue og like røde kinn.

Røde kinn i kulden fikk også venninnene fra Singsaker barnehage Karine Ness Lilleeng (4) og Julie Fors Richstad (3). Begge kledd i røde julekjoler og med forventning i blikket.

- Mamma, se! utbryter Karine og peker på alle lysene på treet, men også hun liker stjernen i toppen aller best.

- Stjernen er fin. Vi har hengt opp stjerne hjemme også, og også i barnehagen. Og i dag har vi tent ett lys, sier Karine.

Sjøbadet tar i år opp konkurransen med julegrana og forvandles til en glitrende juletre.