Kvinne påkjørt av bil i fotgjengerfelt: Syklist bes melde seg

Etter en alvorlig fotgjengerulykke i Kong Øysteins vei, der en kvinne ble påkjørt av en bil, ønsker politiet å snakke med en syklist.

Saken oppdateres.

Fagleder Frank Nygård ved Sentrum politistasjon sier syklisten kan sitte på viktig informasjon.

Det var onsdag 18. november på ettermiddagen at en kvinne på 76 år ble truffet av en bil idet hun var i ferd med å krysse fotgjengerfeltet ved Bromstadbuen i Kong Øysteins vei. Stedet ligger ovenfor Plantasjen og bensinstasjonen.

LES OGSÅ: Politiet etterlyser vitner til fotgjengerulykke

Kvinnen ligger fortsatt på St. Olavs Hospital, og tilstanden beskrives som alvorlig og uavklart.

Så neppe fotgjengeren

- Mye tyder på at føreren av ulykkesbilen ikke så fotgjengeren i mørket før hun ble truffet av bilen. Fotgjengerfeltet er ikke lysregulert, opplyser Nygård.

Politiet har flere ganger etterlyst vitner. Det var flere personer rett ved ulykkesstedet, men få har kontaktet politiet.

LES OGSÅ: Fartskontroll på Bromstad

- Etter forrige etterlysning meldte det seg et sentralt vitne, som hadde nyttig informasjon å komme med. Dette vitnet beskriver en mannlig syklist vi kunne tenkt oss å snakke nærmere med, sier Nygård.

50-årig syklist

Syklisten kan være rundt 50 år, etnisk norsk utseende og glattbarbert, iført sykkelklær med grønn eller gulaktig jakke og sykkelbukse. Han er muligens 170–180 cm og hadde på seg hjelm.

LES OGSÅ: Har du husket refleksen?

- Vitner sier han høyst trolig er en som sykler til og fra jobb. Han syklet på en offroad eller hybridsykkel med skivebremser. Syklisten skal ha fulgt godt med på det som skjedde på ulykkesstedet, fremholder faglederen.

Flere vitner bes ta kontakt

- Det gjenstår fortsatt en del etterforskning?

LES OGSÅ: Fotgjenger påkjørt i Trondheim

- Ja, og i den forbindelse ønsker vi å snakke med så mange vitner som mulig for at vi til slutt skal kunne danne oss et best mulig bilde av hva som egentlig skjedde da fotgjengeren ble påkjørt. Ta kontakt, så avgjør vi om vitner kan ha interessante opplysninger, sier Frank Nygård.

På forsiden nå