Statens vegvesen hadde en generell tungtransportkontroll på E6 ved Sandmoen i Trondheim natt til mandag. Det var flere sjåfører som ikke hadde alt på stell.

- Det var tre vogntogsjåfører som fikk 8000 hver i gebyr for manglende bombrikke. Det var to andre sjåfører som fikk gebyr for manglende vinterdekk, og en siste sjåfør som ikke hadde nok kjettinger med seg, oppsummerer leder for utekontrollgruppen i Statens Vegvesen, Jan Ivar Moen.

Kontrollen varte fra klokken 20.00 til 02.30 natt til mandag. To av vogntogene som fikk gebyr for manglende bombrikke var norske, mens de siste var fra Polen.

1. januar i år ble det innført krav om at alle vogntog som passerer Norges grenseoverganger må gjøre dette med bombrikke og gyldig avtale.

- Man bør ha fått med seg reglene i løpet av ett år. Det er jo en ganske heftig straff for å mangle bombrikke, sier Moen.

I forrige uke raste bilistene som ble stående i kø på grunn av trafikkontroller på Sandmoen torsdag morgen. Moen fortalte at de fikk en del kjeft.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.