Det er krimvaktleder Wenche Johnsen ved Sentrum politistasjon i Trondheim som ber folk om å være på vakt, etter at falske pc-hjelpere de siste dagene har drevet og ringt folk i Trondheim.

- Det er flere som har gått på svindelen. Vi har mottatt fem saker de siste to-tre dagene. Bare i tirsdag kveld har det ringt to personer fra Trondheim, som sier at de skal anmelde dette, sier Johnsen.

- Opptrer proft

- Hvordan går bedragerne frem?

- De ringer fra et langt utenlandsk nummer som begynner på +58. Når de ringer, presenterer de seg og sier at de ringer fra Microsoft. De snakker engelsk og opplyser at det er en alvorlig feil med Microsoft-programmene, som de vil hjelpe med. Det de egentlig vil, er å ta kontroll over pc-en. De opptrer veldig proft og stresser opp folk, slik at de oppgir passord og personnummer. Folk har også sendt kopi av passene sine, sier Johnsen.

Krimvaktlederen opplyser at flere personer har fått tappet bankkontoene sine de siste dagene, etter at svindlerne har klart å få kontroll over pc-er.

Adresseavisen fikk tirsdag kveld en henvendelse fra en leser i Trondheim, som fortalte at han hadde fått en telefon, fra en mann som utga seg for å være fra Microsoft.  Leseren forteller at han la på, men påpeker at samtalen kom fra et norsk mobiltelefonnummer.

Også lignende svindel i Selbu

- De som ringer er veldig på. Vi vil advare folk mot dette. Ikke gi fra deg personnummer eller gi andre opplysninger til de som ringer, sier Johnsen.

Også NEA radio omtalte tirsdag lignende svindel forsøkt begått mot folk i Selbu.

Mange medier har de siste årene skrevet om svindel fra falske pc-hjelpere. Allerede i 2012 gikk Forbrukerombudet ut og advarte folk mot denne typen bedrageri. Også Adresseavisen har skrevet om svindelen tidligere.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.