En tipser har sendt oss et bilde av en lastebil som kjørte på Sandmoen i Trondheim mandag formiddag. Bildet viser en lastebil som har mistet det som ser ut som flere store steiner ned på understellet. De ligger løse like bak hjulene på lastebilen.

- Dette er meget ille og svært trafikkfarlig, sier leder for utekontrollgruppen i Statens vegvesen, Jan Ivar Moen til Adresseavisen.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.

- Kjøreforbud

Dersom inspektørene til Statens vegvesen hadde kommet over noe sånt, så ville det vært klar beskjed til sjåføren.

- Det ville blitt kjøreforbud og anmeldelse til politiet, sier han.

Han har aldri sett at så store steiner har havnet på understellet på denne måten tidligere.

- Enn om dette faller av under fart. Da vil dette komme seilende bortover veien i samme hastighet som lastebilen. Med en så stor stein så utgjør det stor skadepotensial på både myke trafikanter, møtende kjøretøy og de som ligger bak, mener Moen.

- Førers ansvar

Han mener dette er et godt eksempel på hvorfor sjåfører alltid skal ta en runde rundt kjøretøyet før de kjører av gårde.

- Det er førers ansvar å sjekke at alt er i orden. Jeg aner ikke hva som har skjedd her, men trolig har han tippet lasset på en slik måte at steinene har ramlet ned på feil sted, sier han.

Innimellom kommer Statens vegvesen over last som ligger på kanten av lasteplanet, men det er sjelden at lasten ligger så løs som i dette tilfellet.

- Det er høyst ulovlig å kjøre rundt med dette i alle fall, sier Moen.

Adressa.no har mottatt mange tips og bilder av usikret, farlig eller merkelig last på midtnorske veier.  Send dine tips til webred@adresseavisen.no og les et utvalg av tidligere artikler her:

LES OGSÅ: - De kommer seilende, de er livsfarlige