Merete Kvidal skal lede NTNUs campussamling

Målet hennes er å lage gode steder å være for mennesker – både for studenter og ansatte.

Merete Kvidal skal lede campusutviklingen for NTNU. 

Saken oppdateres.

Sivilingeniør og byplanlegger Merete Kvidal skal lede arbeidet med å samle NTNU i Trondheim.

Kvidal kommer fra stillingen som avdelingsleder ved arkitektkontoret Tegn_3 i Trondheim. Hun har tidligere vært prosjektleder for opprustingen av Torvet i Trondheim. Merete Kvidal er utdannet sivilingeniør i bygg ved NTH og har grunnfag i sosiologi fra AVH. Hun har også jobbet på Sintef og undervist på NTNU.

Regjeringen vedtok tidligere i høst at hele NTNU i Trondheim skal samles rundt Gløshaugen.

Merete Kvidal begynner i den nye jobben i mars og er ansatt for en periode på tre år.

Ansvarlig for flyttingen

- Jeg skal være ansvarlig for prosjektene som skal gjennomføres i forbindelse med flyttingen av Dragvoll og samlokalisering av hele NTNU i Trondheim i henhold til det NTNU og regjeringen har vedtatt, sier Kvidal. Hun vil ikke nå fortelle hva som kommer til å skje på og rundt Gløshaugen.

- Mye godt arbeid er allerede gjort. og det første jeg må gjøre, er å sette meg godt inn i de planene og utkastene som allerede finnes. Det er ulike konsept som har vært drøftet. Deretter vil jeg komme tilbake til detaljerte tanker om hvordan campus for et samlet NTNU kan bli.

LES OGSÅ: Ni ting du må vite om campusplanene

Gode rom for mennesker

- Målet mitt er å skape gode steder å være for mennesker, om det er studenter eller ansatte. Skala og dimensjoner må passe menneskene. Vi skal lage steder for å unervise, forske, kose seg, prate, diskutere og ikke minst konsentrere seg, sier Merete Kvildal.

- Universitetet trenger steder som passer for det de skal gjøre der. Kvidal mener områdene rundt Gløshaugen har potensial for å bli en bra universitetsbydel.

LES OGSÅ: Dragvollfolket vil flytte samlet

- Viktig for NTNU og Trondheim

Dette er et langsiktig prosjekt på minst ti år. Selv har hun et treårig perspektiv i første omgang.

- Dette er en av de største utfordringene man kan få innenfor byutvikling og -planlegging. Jobben handler også mye om kommunikasjon, organisasjon og politikk, og det var denne miksen som interesserte meg. Og så er det noe som er veldig viktig for NTNU og for Trondheim, sier hun i en pressemelding fra NTNU.

På forsiden nå