Historien til Kristine Ronæss Årdal engasjerte mange da Adresseavisen i juni skrev at hun endelig hadde fått tilbud om å komme på hele fire jobbintervjuer.

Det siste året hadde hun søkt på nærmere 80 jobber uten å få et eneste intervju. Etter at hun la ut en søknad på sin private Facebook-side, som endte opp med å bli delt nesten 8000 ganger, fikk hun jobb som ekstrahjelp ved treningssenteret Hit the gym.

- Jeg trives veldig godt, forteller hun.

God respons

Nå har den 23-åringen jobbet et halvt år på treningssenteret i Midtbyen. Hun kan fortelle at responsen hun fikk i etterkant av ansettelsen var veldig god.

- Jeg fikk mange tilbakemeldinger, og det var mange som sa gratulerer og ønsket meg lykke til, forteller hun.

- Det var også mange som mente at dette var en veldig fin og annerledes måte å søke jobb på.

23-åringen fra Trondheim har cerebral parese, og sitter i rullestol. Det hindrer henne ikke i å ha flere jern i ilden. Ved siden av å jobbe på treningssenteret studerer hun engelsk og er engasjert i Norges Handikapforbunds Ungdom.

- Det går veldig fint å kombinere jobb og skole, forteller hun når Adresseavisen spør om det ikke blir mye å gjøre.

Gode kolleger

Kristine forteller at hun har jobbet et par dager i uken siden hun begynte hos Hit the gym.

- Jeg får jobbe litt når det passer meg selv, og når sjefen trenger meg, forteller hun.

- Foreløpig leverer jeg ut litt reklamer for dem. Etter hvert er det planlagt en åpning av nye lokaler, og da håper jeg at jeg også skal jobbe litt i resepsjonen, forteller hun.

For den unge jenta var det aldri penger som gjorde at hun ønsket seg en jobb. Hun ønsker seg nye venner og kolleger.

- Jeg ønsket meg kolleger, og det å være del av et sosialt fellesskap. Her har jeg fått akkurat dette, og det var derfor jeg endte opp med å ta nettopp denne jobbe. Jeg følte meg veldig velkommen, og har fått mange gode venner gjennom jobben, sier hun.

Alle er positive til Kristine

Vanessa Vidal Thrane er senterkoordinator i Hit the Gym Holding, og har jobbet nært med Kristine de siste månedene.

- Kristine er veldig positiv, og tar nye utfordringer på strak arm, forteller hun.

- Både kollegene hennes og de som trener her er veldig glad for å ha henne her. Kristine utstråler en veldig god energi, og folk synes det er hyggelig når hun snakker med dem mens de trener. Hun spør hvilke øvelser de foretrekker og småprater litt. Det er veldig hyggelig, sier Vidal Thrane.

Thrane forteller at etter sommeren har Kristine vært god å ha i promoteringen av treningssenteret. I sommer bidro hun både på senterets Facebook-sider og Instagram.

- Etter sommeren tok vi en prat om hva hun hadde lyst til å drive med for å finne arbeidsoppgaver som var tilpasset henne.

- I starten hadde hun med seg andre ansatte ved treningssenteret, men etter sommeren har hun dratt ut alene med assistenten sin. Da har hun vært rundt og tatt en prat med bedrifter. Hun har lagt igjen brosjyrer og vært treningssenterets ansikt utad, forteller Vidal Thrane.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.

Hva er din unnskyldning?

Unni Carlsen Trøen er en av eierne av Hit the gym. Hun er veldig imponert over Kristine, og forteller at hun etter hvert kan være aktuell å ha i resepsjonen ved Hit the gyms nye senter på Lade.

- På grunn av litt forsinkelser hos kommunen har det nye senteret på Lade latt vente på seg. Det var her vi hadde tenkt å bruke Kristine, så det vil nok bli en av oppgavene hennes så fort senteret er åpnet. En solstråle som henne er perfekt for resepsjonen på et treningssenter, legger hun til.

Trøen forteller at Kristine er flink til å trene, og at hun ofte tar tunge løft. Til tross for at beina hennes ikke fungerer, er det ingenting som stopper den positive jenta.

- Det at hun sitter i rullestol betyr bare at føttene hennes ikke virker, men det er også det eneste.

- Det er når vi ser sterke personer som Kristine vi tenker «hva er din unnskyldning?», avslutter hun.

Kristine har alltid vært en aktiv jente. Da hun var 11 år gammel dro hun på øyhopping i Romsdal med støttekontakt Guro Ulriksen og søsteren Camilla. Les hvordan det gikk her!

Søknad: Etter at Kristine la ut denne meldingen på Facebook fikk hun jobb på Hit the Gym. Foto: Privat