Dette juletreet er fem meter høyt. Men Vegard Skagseth mener det er mulig å ha et enda større juletre neste år. Foto: PRIVAT

I fjor fikk Vegard Skagseth ideen om å sette et juletre i trappeoppgangen på boligen på Reppe i Trondheim. Det er høyt under taket, og han ville bare ha et juletre som var litt større enn et vanlig juletre.

- Det gikk ikke etter planen fordi jeg fant ikke noe juletrefot som passet. Dermed måtte jeg klare det i år. Jeg kunne jo ikke gi meg, sier den ivrige juletre-entusiasten til Adresseavisen.

Juletrefelt på Byneset

Han hadde nemlig en god motivasjon for å klare å få inn gigant-juletreet.

- Jeg gjorde jo dette for å bevise overfor samboeren at det var mulig. Jeg har mulighet til å ha et stort juletre, så hvorfor ikke, spør han retorisk.

Dermed bar det til skogs på kompisens juletrefelt på Byneset. Her fant han et prakteksemplar på fem meter.

- Det er mange av trærne som begynner å bli store, men det er jo ingen andre som vil ha disse trærne, sier han med en latter.

- Jeg skjønte med en gang at i år måtte jeg lage en egen juletrefot, sier han.

Tre timers pyntejobb

Heldigvis har samboerparet doble inngangsdører, noe som kom godt med da juletrebeistet skulle inn i boligen.

- Hadde det ikke vært for det, så hadde det ikke gått. Vi måtte bære det inn med toppen først. Samboeren ble veldig fornøyd da vi først fikk det inn, sier Skagseth.

Men det virkelige slitet startet da treet skulle forvandles til et skikkelig juletre.

- Det tok rundt tre timer, og det ble sent på natt før vi var ferdige. Det var verdt all slitet. Vi måtte ut og handle nye lys da. Det ble for lite med eska som inneholdt 70. Heldigvis var det tilbud på en pakke med julelys som man har i flaggstanga. Det ble perfekt, sier han.

Lyssatt juledekorasjon formet som et reinsdyr ble stjålet fra Sirkus shopping i Trondheim før jul. Det stjålne reinsdyret ble funnet i en privat hage.

Større neste år

Samboer Eva Bjørneraas og Skagseth la ingen stor plan da de gikk i gang med pyntingen av treet.

- Vi hengte på det vi hadde. Nå er det sånn at vi faktisk har én meter å gå på, så neste år må vi finne et som er hakket større. Det er ikke noe problem å få inn et seks meters juletre, mener Skagseth.

Noe han vil overbevise samboeren om til neste år.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Juletreet strekker seg fem meter til værs. Foto: Privat
- Jeg skjønte med en gang at i år måtte jeg lage en egen juletrefot, sier Skagseth. Foto: Privat