Avlyste barnefyrverkeri og vardetenning

Det ble likevel ikke familiefyrverkeri klokken 19.00 på Festningen.

Matias Røsvik og Nikolai Helth Gaukås har gjort klar fyrverkeriet på Festningen i Trondheim.  Foto: Håvard Haugseth Jensen

Saken oppdateres.

Det ble heller ikke vardetenning klokken 18.30, opplyser Merete Mauland i Trondheim bydrift.

Det ble målt 14 sekundmeter vind, og det er mange kast i vinden. Pyroteknisk ansvarlig, brannvesenet og politiet finner det derfor ikke forsvarlig med fyrverkerifeiring, sier Mauland.

- Sikkerheten for mennesker hus og verdier går foran alt, sier Mauland.

Det var lenge håp om at midnattsfyrverkeriet kunne gå som planlagt på Festningen. Cirka 22.30 meldte politiet at også dette måtte avlyses på grunn av været.

Samtidig gikk politiet og brannvesenet ut med en oppfordring til å la fyrverkeriet ligge.

- Vi har ikke noen anledning til å ilegge forbud på kort varsel, derfor må vi bare referere til forskriften om brannforebygging. Det er ekstremt farlig å sende opp fyrverkeri i kveld, sier vakthavende brannsjef Ole Anders Holmvaag.

LES OGSÅ:

- Ekstremt farlig å sende opp fyrverkeri i kveld

Midnattsfyrverkeri avlyst

Strømmen har gått flere steder

Vindfare. Både familiefyrverkeriet og midnattsfyrverkeriet kan bli avlyst på grunn av for sterk vind på Festningen. Dette bildet er tatt fra en tidligere nyttårsfeiring på Festningen. 
        
            (Foto: Vegard Eggen)

Vindfare. Både familiefyrverkeriet og midnattsfyrverkeriet kan bli avlyst på grunn av for sterk vind på Festningen. Dette bildet er tatt fra en tidligere nyttårsfeiring på Festningen.  Foto: Vegard Eggen

På forsiden nå