- Avverget trolig en større brann

Politi og brannvesen rykket ut til røykutvikling i Frimurerlogen.

Brannvesenet var raskt på plass og fikk kontroll på røykutviklingen i Frimurerlogen i Trondheim.  Foto: Joakim Slettebak Wangen

Saken oppdateres.

Brannvesenet fikk stanset branntilløpet og hadde natt til lørdag kontroll på situasjonen i lokalene i Trondheim, skriver politiet på twitter klokken 01.55.

- Brannvakta ble varslet via en automatisk brannmelding. Da brannvesenet kom hit var det røyk i lokalet etter at det gikk varmgang i et kjøleskap. De avverget trolig en større brann, sier innsatsleder Geir Arne Sjøhagen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Kjente røyklukta

Det gikk få minutter fra den automatiske brannalarmen i Kongens gate gikk, til brannvesenet som kjørte fra Nyhavna var på plass. Natt til lørdag jobbet mannskaper med å lufte ut bygningen.

- Vi kjente røyklukta da vi nærmet oss, og det gikk kjapt å få kontroll. Nå er byggherren varslet, og det vil være vakthold på stedet, sier brannvesenets utrykningsleder Eivind Kolstad.

Undersøker kjøleskapet

Det var ikke personer i lokalene da røykutviklingen startet. Politiet er ikke kjent med om det har vært noe arrangement på stedet.

- Kjøleskapet er tatt med inn for tekniske undersøkelser, sier Sjøhagen.

Lokalene ble luftet ut natt til lørdag. 
        
            (Foto: Joakim Slettebak Wangen)

Lokalene ble luftet ut natt til lørdag.  Foto: Joakim Slettebak Wangen

På forsiden nå