Klokken 07.00 i dag åpnet dørene mange steder. Dermed er januarsalget i gang. Der kappes nå møbelbutikkene, sportsbutikkene og elektronikkbutikkene om å komme med de største og beste tilbudene for å lokke flest mulig.

- Akkurat nå er det rolig, men da vi åpnet i dag klokka sju sto det femti stykker i kø for å komme inn. Det er et kompakt trøkk når vi åpner og så kommer det bra med folk utover dagen, sier varehussjef for Elkjøp Megastore Lade, Rune Terning Antonsen.

Også i romjula besøkte Adresseavisen den samme butikken for å lage reportasje om at folk sto i kø klokka for å bytte julegavene klokka sju om morgenen.

2500 kunder

Han vil ikke gå inn på salgstall for dagen, men sier bare 4. juledag, med ca. 3000 kunder, og Black Friday (26. november i 2015), med 3900 kunder i butikken, var klart større handledager enn første dag av januarsalget i fjor.

- Det er definitivt topp fem. Jeg regner med ca. 2500 kunder i butikken i dag, sier Antonsen.

Som forteller om en økning på 10-12 prosent i mellomjula sammenlignet med i 2014.

- Har dobbelt så mange på jobb

Heller ikke hos konkurrenten Lefdal Elektromarked Lade vil varehussjef Stig Ove Tillerli si noe om forventet omsetning lørdag. Han bekrefter i likhet med Antonsen at 2. januar blir en toppdag.

- Vi har hatt den beste mellomjula noensinne. Omsetningen da bare øker. Og i dag sto 50 mennesker i kø da vi åpnet. Vi har dobbelt så mange ansatte på jobb som på en vanlig dag. Dette blir trolig en av de tre dagene i året med størst omsetning, sier Tillerli.

Måtte handle ny telefon

Flatskjerm-tv, hvitevarer, pc-er og mobiltelefoner er det butikken selger mest av 2. januar. Og blant kundene Adresseavisen snakker med lørdag er både folk som skal kjøpe nettbrett, tv og mobiltelefoner.

- Jeg ødela telefonen hennes, så nå må vi kjøpe ny, sier Stig Are Brattberg og peker bort på samboer Greta Ødegård fra Selbu. De sliter med å finne telefonen de vil ha i riktig farge.

Greta Ødegård og Stig Are Brattberg jakter på en ny mobiltelefon på januarsalg. Foto: FRANK CADAMARTERI
Travel dag. Varehussjef Stig Ove Tillerli ved Lefdal Elektromarked Lade har lørdag dobbelt så mange ansatte på jobb som på en normal dag. Foto: FRANK CADAMARTERI