Startskudd for nye NTNU

- Jeg er spent og jeg gleder meg til å bli kjent med nye studenter og kolleger, sa rektor Gunnar Bovim under åpningen av det fusjonerte NTNU.

Flere hundre personer var samlet da det nye NTNU feiret sin første bursdag.   Foto: JENS PETTER SØRAA

Saken oppdateres.

I dag feires bursdagen for det nye fusjonerte NTNU i Trondheim, Ålesund og Gjøvik.

Sammen på lufta

NTNU markerer starten med en samsending mellom de tre byene. I Trondheim er 100-200 samlet i Vrimla i Handelshøyskolen i Trondheim (tidligere Hist), og et lignende antall ved NTNU i Ålesund og NTNU i Gjøvik.

Gunnar Bovim trakk frem et større og bredere studietilbud som de mest umiddelbare gevinstene av fusjonen. Rektoren ser også for seg at studietilbudet og fagsammensetningen i NTNU bedre vil speile virkeligheten som kandidatene vil møte ute i arbeidslivet.

LES OGSÅ: Ministeren hilser NTNU med Sinatra

Hilsen fra statsministeren

Innimellom hilsningene fra Ålesund og Gjøvik sender NTNUs tv-sending en rekke videohilsener fra nøkkelpersoner. Statsminister Erna Solberg, Trond Giske, leder i utdanningskomiteen på Stortinget, administrerende direktør Arvid Hallen i Forskningsrådet og styreleder Svein Richard Brandtzæg var blant gratulantene.

LES OGSÅ:

 Fire kjempefakulteter mest radikalt

Ministeren siterte Sinatra

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen deltok i direktesendingen fra Gjøvik. Han sa han var glad for å være til stede ved fødselen av den nye institusjonen og gledet seg til konfirmasjonen. Ministeren siterte fra Frank Sinatras gamle slager, "The best is yet to come". '

Isaksen ser for seg bedre samarbeid og bedre og mer relevant forskning som gevinster av fusjonen.

- NTNU er størst, og ambisjonen bør også være at NTNU skal være best, sa ministeren.

Isaksens råd til Gunnar Bovim er at han sørger for at den nye institusjonen får en felles identitet.

- Men der er ingenting som tyder på at han ikke skjønner det, tilføyde kunnskapsministeren.

Test kunnskapen din om nye NTNU

Nye universitetsbyer

Fusjonen betyr at 38 000 studenter og 6500 ansatte nå kan kan kalle seg NTNU-ere. Dette betyr at NTNU blir Norges klart største universitet og både Ålesund og Gjøvik er blitt universitetsbyer.

På forsiden nå