Eierne av Trondheim stasjonssenter er i ferd med å sluttføre plane for fremtidig bruk av området øst for gangbrua «Sjøgangen». Opp mot 100 000 kvadratmeter med nybygg kan bli reist som erstatning for dagens p-hus og bussterminal.

Buss, bolig og shopping

Trondheim bussterminal, Rom eiendom og Trondheim kommune som eier det aktuelle området, vil om kort tid lansere utkast til hvordan området kan utnyttes.

- Ny Trondheim sentralstasjon, lokaler for handel, kontorer og boliger er under planlegging, sier Ann-Margrit Harkjerr i Trondheim eiendom, som koordinerer arbeidet for de tre eierne.

Les også: Se hvilket serveringssted som kommer på jernbanestasjonen

Støyutfordringer

Gjeldene reguleringsplan fra 2008 åpner for fem etasjer på tomta, men eierne mener dette er for lav utnyttelsesgrad. Det vurderes å doble byggehøyden. Utredningen som nå gjøres skal avklare hva som er akseptable byggehøyder i området. Jernbaneverket har utrykt skepsis til etablering av boliger nært og over jernbanespor. En av utfordringene med å bygge boliger, er at det medfører strengere støykrav i forhold til lokaler for kontor og handel.

– Vi håper å ha en presentasjon klar før påske, som danner grunnlaget for en ny reguleringsplan for området, sier Harkjerr.

Les også: - Bygg høyere i sentrum og øk antallet boliger

P-huset skal rives og trolig erstattes av parkeringsplasser under bakken. Foto: TERJE SVAAN
Disse p-plassene forsvinner når byggearbeidene starter. Foto: TERJE SVAAN
Rom eiendom har bygd kontorer og restaurantlokaler på vestsida av «Sjøgangen». På motsatt side kan det bli handelsvirksomhet og boliger i tillegg til ny bussterminal.