Nå kommer studentene seg inn på skolen

NTNU-fusjonen førte til at studentene på tidligere Hist ikke kom seg inn i skolebygningene. Nå blir problemet løst.

Monterer kortlesere: Lars Petter Rånes monterer. Jostein Grytdal (til høyre) er ansvarlig for fysisk sikring ved NTNU. 

Saken oppdateres.

Mange ferske NTNU-studenter opplevde at adgangskortet ikke virket da de denne uken begynte på skolen igjen etter jul. Onsdag startet arbeidet med å montere nye kortlesere.

Sammenheng med fusjon

Fra årsskiftet ble NTNU slått sammen med høyskolene i Sør-Trøndelag, Gjøvik og Ålesund. Det mest konkrete resultatet av fusjonen var mandag at adgangskortet ikke virket for elektrostudentene adressa.no traff på Kalvskinnet. Før jul studerte de på Høgskolen i Sør-Trøndelag (Hist). Nå er de NTNU-studenter og har fått nytt adgangskort og studentkort.

LES OGSÅ: Startskudd for nye NTNU

Kortleserne forsinket

- Dette skapte problemer fordi leveringen av nye kortlesere ble forsinket, forteller Jostein Grytdal. Han er prosjektleder for fysisk sikring ved NTNU. De startet jobben med å montere kortlesere på Kalvskinnet onsdag. I løpet av de neste dagene fortsetter arbeidet i de andre bygningene som tilhørte Hist.

I løpet av en ukes tid regner NTNU med at dette skal være ordnet for 800 ansatte og 8800 studenter, I overgangsfasen er det et leid inn vektere som hjelper folk inn i byggene, eller så holdes hoveddører åpne, opplyser Jan Erik Kaarø i kommunikasjonsavdelingen i NTNU.

LES OGSÅ: Første arbeidsdag i nye NTNU (krever innlogging)

Ingen datakollaps

Fusjonen mellom de fire institusjonene innebærer en svær omlegging av datasystemer.

- Bortsett fra adgangskortene og noen andre småting, har det gått rimelig greit, sier organisasjonsdirektør Ida Munkeby.

- Men ennå er det tidlig. Vi trenger denne uka for å få oversikten over hvordan det har gått.

Smertefritt i Gjøvik og Ålesund

NTNU kjører tilsvarende prosess ved de tidligere høyskolene i Gjøvik og Ålesund, men der skal innføringen så langt ha gått smertefritt etter det adressa.no får opplyst.

På forsiden nå