Torsdag kveld og natt til fredag ble ti personer pågrepet og innbragt for narkotikaforbrytelser i forbindelse med en konsert på Brattøra i Trondheim. Det opplyser operasjonsleder Ebbe Kimo ved Trøndelag politidistrikt.

Var forberedt

Det var den verdenskjente DJ-en Tiësto som hadde konsert på Clarion. Politiet hadde gjort en del undersøkelser i forkant, og var forberedt på at det kunne bli en del narkotikasaker.

- Vi visste i forkant at man flere andre steder har hatt en del narkotikabeslag i forbindelse med disse konsertene. Politiet hadde en del patruljer på stedet som kontrollerte både gamle kjente, men også en del nye navn, sier Kimo til Adresseavisen.

Flere av de pågrepne satt fredag morgen fortsatt i arresten.

- Totalt har vi hatt rundt 20 personer i arresten det siste døgnet. Det er mye til å være en hverdag, sier Kimo.

Krimvaktleder Kristian Mørkved ved Sentrum politistasjon opplyser fredag morgen formiddag at de har tatt beslag i hasj, amfetamin og kokain.

- Det er flere som vil få forelegg for bruk og besittelse, sier han.

Også i forkant av konserten kunne politiet melde om flere pågripelser som følge av narkotika. Torsdag kveld meldte politiet om totalt syv narkotikapågripelser, og flere av disse var personer som skulle på konserten.

- De har nok en type musikk som tiltrekker seg deler av dette klientellet, sier operasjonsleder Kimo.

I 2010 ble det meldt om hele seks overdoser under en konsert i Vestlandshallen, skriver Åsane Tidende.

Kontrollert arrangement

Beslagene var hovedsaklig knyttet til eget bruk, og var følgelig relativt små. Kimo understreker at arrangementet i seg selv forløp veldig bra.

- Arrangørene har gjort en kjempejobb både med opplegg rundt og vakthold. Innsatslederen vår som var på stedet var veldig fornøyd, sier Kimo.

Etter at konserten var slutt flyttet mange av festdeltakerne seg til byen. Politiet måtte der håndtere en del ordensoppdrag, men ikke noe av alvorlig art.