Torsdag kveld og natt til fredag ble ti personer pågrepet og innbrakt for narkotikaforbrytelser i forbindelse med en konsert på Brattøra i Trondheim. Også i forkant av konserten ble det meldt om syv narkotikapågripelser, og flere av disse var personer som skulle på konserten.

Det var den verdenskjente DJ-en Tiësto som hadde konsert på Clarion.

- Det er kun snakk om små brukerdoser av hasj, amfetamin og kokain. Det ble skrevet fem forelegg, og så er det noen saker som blir fulgt opp videre. Enten fordi forelegget ikke ble godtatt, eller fordi vedkommende hadde andre forhold som ikke er avgjort, og narkotikasiktelsen blir lagt til saken, forklarer krimvaktleder Kristian Mørkved ved Sentrum politistasjon.

Bøter på 2000-4000 kr

Han forteller at de pågrepne hovedsakelig er personer i alderen 20 til 30 år.

Politiet var forberedt på at det kunne bli en del narkotikasaker, og det var derfor en del politipatruljer på stedet som kontrollerte både kjenninger og nye navn.

Jourhavende jurist Marte Myre Linberg ved Trøndelag politidistrikt forteller at foreleggene var i størrelsesorden 2000 til 4000 kroner.

Hotellsjef Trine Steinsbø Egelie ved Clarion Hotel & Congress Trondheim opplyser til Adresseavisen at hotellet kun sto for utleie av lokale, og salg av mat, drikke og overnatting.

- Det er selvfølgelig trist med narkotikabeslag, men for oss var det en konsertopplevelse av de sjeldne, sier hun.

Utsolgt konsert

Hun tror ikke at pågripelsene ble lagt merke til av gjestene.

- Det var tett dialog med vaktselskap, politi og arrangør i forkant og underveis i arrangementet. Vi opplevde at arrangementet gikk veldig bra, sier hun.

Konserten med den kjente DJ-en var utsolgt, noe som betyr at det var rundt 2500 konsertgjengere i hotellets største sal.

- Forberedt på narkotikasaker

Arrangør Otto Svein Vinje mener de hadde god kontroll under arrangementet, og roser politiet for godt samarbeid.

- Det var mange mennesker som hadde en kjempeaften med en flott konsert. Det var et fåtall som politiet måtte ta tak i, og det var vi forberedt på, sier han.

Operasjonsleder Ebbe Kimo poengterte at arrangementet forløp veldig bra.

- Arrangørene har gjort en kjempejobb både med opplegg rundt og vakthold. Innsatslederen vår som var på stedet var veldig fornøyd, sa Kimo fredag morgen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

DJ Tiësto er en nederlandsk musikkprodusent og artist. Han spilte for en utsolgt kongressal på Brattøra torsdag 7. januar. Dette bildet er fra en konsert i 2014. Foto: Tatiana Fernandez, Ap