Politiet måtte håndtere flere fulle menn med for lite klær

Flere menn var kranglete utenfor utesteder i Trondheim.

Saken oppdateres.

Operasjonsleder Arnt Harald Aaslund ved Trøndelag politidistrikt opplyser at politiet natt til søndag måtte håndtere mange meldinger om ordensforstyrrelser ved utesteder i byen.

- Flere av tilfellene var fulle unge menn som var kastet ut fra utesteder. De var ofte lettkledde og vanskelige å ha med å gjøre, sier Aaslund.

Mister jakker

Han understreker viktigheten av å ha på seg nok klær når man drar ut på byen.

- Her er det et delt ansvar. Utestedene har også et ansvar for å hjelpe til med å finne klær når de viser gjester ut. I flere av tilfellene var det gjort forsøk, men det blir vanskelig når både garderobelapper og jakker er borte. Enkelte hadde nok ikke på seg jakke da de kom til utestedet heller, sier Aaslund.

Adresseavisen har tidligere denne uka skrevet om at stadig flere ungdommer går ut på byen lettkledd, også midt på vinteren. Natteravnene sa da at de spesielt opplever at jentene kler seg dårlig.

- I begynnelsen blir man sjokkert over hvor mye disse jentene tåler, sa leder Karl Sellgren.

Uteleder Eskild Risnes opplyste at flere utesteder har gått til anskaffelse av fleecejakker som de kunne gi til gjester som hadde mistet jakkene sine.

LES OGSÅ: Trønderske ungdommer går med bare ankler i kulda.

LES OGSÅ: - Blir sjokkert over hvor mye jentene tåler

Måtte prioritere hardt

Midt i slippet fra utestedene fikk imidlertid politiet melding om en knivstikking på Møllenberg. Det gjorde at mye av ressursene måtet flyttes dit, og dermed måtte politiet prioritere hardere i Midtbyen. Det oppsto ikke noen alvorlige situasjoner som følge av dette.

- Men at beruselsesgraden i byen er for høy er en gjenganger, sier Aaslund.

På forsiden nå