Nyttårsaften i Trondheim ble en vindfull affære, og det kommunale fyrverkeriet ble avlyst på grunn av den sterke vinden. Trondheim renholdsverk tror derfor det er en del innbyggere som brenner inne med fyrverkeri.

- På grunn av værsituasjonen på nyttårsaften, så har vi tatt et initiativ om å legge forholdene til rette slik at privatpersoner kan levere fyrverkeri uten kostnad, sier daglig leder Knut Eirik Ballestad ved Trondheim renholdsverk.

- Ikke kast i søpla

Ubrukt fyrverkeri kan leveres inn til avdelingen for farlig avfall i Tempeveien 25. Man kan levere hver ukedag i tidsrommet klokka 07 til 15.

- Man kan ikke levere på gjenvinningsstasjonen eller ved miljøstasjoner. Det er kun i Tempeveien at det er kvalifisert personale, sier Ballestad.

Han frykter at enkelte tror de kan kvitte seg med fyrverkeri i restavfallet, men det er ikke tillatt.

- Sjekk datoen

Stein Johnsrud ved farlig avfall-avdelingen til Trondheim renholdsverk understreker at all fyrverkeri har holdbarhetsdato.

- Man bør ikke sitte med dette når den datoen er passert, og dessuten er det ikke anbefalt å oppbevare fyrverkeri hjemme. Det er tross alt snakk om eksplosiver, sier han.

Reglene tilsier at man som privatperson kan oppbevare inntil fem kilo fyrverkeri hjemme, men Johnsrud ber folk bruke sunn fornuft.

- Været rår man ikke over, og man bør vel bare innse at man har tapt de pengene man brukte på fyrverkeri. Men vi har i det minste sagt oss villig til å ta imot dette vederlagsfritt, understreker han.

- Kom til Tempe

Til vanlig får Trondheim renholdsverk en god del fyrverkeri i det farlige avfallet. Det er rundt 50 kilo fyrverkeri per år som blir levert inn som farlig avfall, men Johnsrud tror det blir mer i år.

- Fyrverkeriet skal ikke leveres i boksene for farlig avfall. Det må leveres i kontrollerte former på Tempe.

Foreløpig har det ikke kommet inn så mye fyrverkeri, men Johnsrud tror det skyldes at folk er usikre på hva de skal gjøre.

- Folk sitter trolig på gjerdet, men nå får de vite hva de skal gjøre med det ubrukte fyrverkeriet, sier han.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.