Debatt om studentmiljøet i Trondheim:

- Trøndere prater morsomt og jekker ned slitsomme osloensere

Helene, Martin og Hannah har forskjellige oppfatninger av hvordan det er å være student i Trondheim.

Saken oppdateres.

43 prosent av de over 2300 personene som har svart på Adresseavisens uhøytidelige avstemming, mener Trondheim har et åpent og inkluderende studentmiljø.

Denne oppfatningen gjenspeiles også i kommentarfeltene i saken om «Fremtidig student (20)», som mistenkte at Trondheims studentmiljø har blitt en Asker-ghetto.

Les hva lederen av Studenttinget NTNU og lederen for BI Studentsamfunn sier om leserinnlegget her.

- Bli kjent med en trønder

NTNU-student og redaktør i Under Dusken, Martin Gundersen (23), har fulgt opp debatten med et leserinnlegg i Aftenposten. Her skriver han om sine personlige grunner til at han synes Trondheim er bra å studere i.

Han mener det er positivt at studentene kan bo sentrumsnært, at de fleste kan sykle eller gå til forelesning og fest. Og han opplever Trondheim som en by hvor studentene deltar og blir inkludert.

Han oppfordrer «Fremtidig student (20)» til å bli kjent med en trønder, gjerne også en vestlending, «- og innse at Oslo suger».

«Uansett hvor du ferdes vil du lokkes av de flinke pikene og perfeksjonistiske guttene. NTNUI og Studentersamfundet har sin andel overflaterunkere, men de trives ofte sammen. Siden du selv har vokst opp blant dem, burde de være lette å kjenne igjen, og lette å omgå. Prøv deg på egne bein, og bli kjent med en trønder. Det er ikke så mange av dem ved Dragvoll og Gløshaugen, men de prater morsomt og jekker ned slitsomme osloensere», skriver Gundersen.

Les også: – I arbeidslivet henger et vitnemål fra NTNU høyest. NTNUs ambisjoner er å bli enda bedre når universitetet snart blir Norges største, sier kunnskapsministeren. (Pluss)

- Gi Trondheim en sjanse

Helene Bakkland er selv fra Asker og har vært student i Trondheim i tre år. Hun er nå studentrådsleder ved Dronning Mauds Minne Høgskole, og kjenner seg ikke igjen i at man må være en del av et VIP-miljø for å få innpass.

- Jeg forstår godt hvor hun kommer fra, det er ikke alle som passer inn i glansbilde-miljøet i Asker. Jeg følte selv at det var som en ny start å komme hit til Trondheim. Endelig kunne jeg møte de som var engasjert i det samme som meg. Det var en lettelse å vite at du ikke trengte å ha perfekte karakterer for å passe inn, men at den du var som person ble lagt mer vekt på. Trondheim er ikke perfekt, og det finnes sikkert noen miljøer som er lukket og som er slik denne jenta opplever i Asker. Men det er mindretallet og de aller fleste her i Trondheim opplever jeg som inkluderende og de vil bli kjent med flest mulig nye mennesker.

- Gi Trondheim en sjanse, og du kan gjerne ringe meg, så kan vi ta en kaffe på Mormors stue eller en øl på Studentersamfundet, skriver Bakkland i en e-post.

Undersøkelse fra 2014: Studenter i Trondheim mest fornøyd med studiebyen

- Savner Bærum

Hannah Hendbukt Skotte (20) er fra Bærum og valgte Trondheim som studentby fordi hun hadde hørt mye positivt om at alle er så inkluderende, og fordi hun ville finne et annet miljø enn i Bærum og flere steder i Oslo.

Hun opplever ikke at man må være en del av et VIP-miljø for å passe inn, men at det kan være vanskelig å finne venner å henge med på fritiden.

- Mange av de jeg har blitt kjent med er veldig åpne og hyggelige, men de fleste er fra Trondheim eller i områdene rundt. Mange av disse har hele vennegjengen hjemme, og man merker at de lener seg litt tilbake på disse. Å få studievenner er ikke noe problem, men når du kommer alene til en ukjent by uten dine nærmeste venner og familie, da hadde det vært greit å ha noe mer enn bare studievenner. Da jeg gikk ut av videregående skole var jeg veldig klar på at hvis det var et sted jeg skulle vekk fra så var det Bærum og Oslo, nå må jeg innrømme at jeg aldri har savnet Bærum mer, skriver Hendbukt Skotte.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter

Hvordan opplever du studentmiljøet i Trondheim?
Du må velge et alternativ
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå