Mandag bestemte utepedagog Kim Kvamstad-Lervold ved Snillet gård friluftsbarnehage på Byneset i Trondheim seg for å være litt ekstra kreativ med snøen.

- Enkelte liker å ake, andre vil stå på ski, mens andre faller litt imellom. Vi gjorde dette for å finne på noe for disse barna også, sier han.

Snøprosjektet resulterte i to pingviner, den største på rundt to meter i høyden, og den andre på halvannen meter. Ved hjelp av snø og maling på sprayflasker vokste snøskulpturene frem.

- Barna synes det er veldig spennende. Skulpturene har sterke kontrastfarger, noe barna elsker, sier han.

Kreativ læring

Pingvinene er ikke det første snøprosjektet denne vinteren. Tidligere har de ansatte og barna i barnehagen laget flere snømenn og en vulkan ved hjelp av snø og maling.

Skulpturene byr også på læringsmuligheter. Utepedagogen forteller at de ansatte i barnehagen har brukt pingvinene til å fortelle barna om hva det er, om keiserpingviner og hvorfor pingviner er forskjellige.

Tirsdag begynte naturen å gå sin gang. Skulpturene har begynt å bli litt skjeve, og fargene har begynt å trekke seg inn i snøen. Utepedagogen ser dette som en mulighet til å vise barna hvilken effekt varmen har på snøen.

- Pingvinene gjør fortsatt nytten, sier han.

- Eldorado for barna

Snillet gård friluftsbarnehage legger vekt på friluftsliv og uteaktiviteter, med en låve som innelokale og et baseområde på om lag 300 meter nedenfor gården.

Etter at snøen omsider kom til Trøndelag har det vært mye å finne på for både barn og ansatte. Friluftsbarnehagen har en egen firhjuling med påmonterte belter som de bruker til å kjøre opp spor for å stå på ski. I tillegg tråkker de opp akebakker, og barnehagen har også gapahuk og varmestue.

- Uteområdet er et eldorado både sommer og vinter, sier Kvamstad-Lervold.

Flere skulpturer

Han planlegger flere snøskulpturer om været tillater det.

- Det er meldt kaldere til helga, så på slutten av uka blir det nok flere, sier han.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.

Utepedagog Kim Kvastad-Lervold bestemte seg for å være kreativ med snøen, og lagde to snøskulpturer av pingviner. Foto: Privat