- Tung jobb for renovatørene

Dårlig brøyting og manglende måking skaper problemer for Trondheim renholdsverk.

Det store snøfallet den siste tiden har skapt problemer for renovatørene hos Trondheim renholdsverk flere steder.  Foto: Trondheim renholdsverk

Saken oppdateres.

Den siste uka har snøen skapt hodebry for renovatørene hos Trondheim renholdsverk. Kommunikasjonssjef Tone Pettersen Olden forklarer at store snømengder og mangelfull måking har gjort tømming av avfall problematisk flere steder.

- Mange tenker nok ikke over hvor tung jobben for renovatørene blir når det ikke er ordentlig måket, sier hun.

Områdene i Midtbyen, Møllenberg, Ila og Lademoen har skapt de største problemene. Dårlig brøyting og manglende måking fra beboere har vært årsaken. Renholdsverket måtte sette inn en ekstra bil for å tømme avfallet i disse områdene etter at veien var brøytet.

Se video av Trondheim renholdsverk som jakter gamle juletrær

- Husk å strø

Olden påpeker at sykluser med snø og mildvær skaper stadig nye utfordringer for renovatørene. Det store snøfallet som kom har nå gått over til tungt føre med gjennomslag på grunn av mildværet.

- Neste utfordring kommer om det blir glatt føre. Da oppfordrer vi folk til å være flinke til å strø, sier hun.

TV-adressa var med da Arve og Alexander måket frem søppelkoppene på Stavset

Kommuniserer gjennom Facebook

Trondheim renholdsverk er aktive på Facebook. Jevnlig publiserer de statusoppdateringer og bilder fra renovatørenes arbeidshverdag. Innlegget der de oppfordrer folk til å måke bedre er likt av over 300 personer og har blitt delt 60 ganger.

- Vi har tro på at det å nå ut til folk hjelper, sier Olden.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Ordentlig måking gjør arbeidsdagen til renovatørene mye enklere. - Mange rundt om i byen som er utrolig flinke til å måke, skriver Trondheim renholdsverk på Facebook. 
        
            (Foto: Trondheim renholdsverk)

Ordentlig måking gjør arbeidsdagen til renovatørene mye enklere. - Mange rundt om i byen som er utrolig flinke til å måke, skriver Trondheim renholdsverk på Facebook.  Foto: Trondheim renholdsverk

På forsiden nå