- Overfallsvoldtekt på Møllenberg i natt

En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for å ha overfalt og voldtatt en kvinne i 40-årene på Møllenberg i Trondheim natt til tirsdag.

Vitnet avbrøt gjerningsmannen i Wessels gate på Møllenberg.  Foto: TERJE SVAAN

Saken oppdateres.

Et vitne overrasket mannen og varslet politiet.

Politiet fikk melding om ugjerningen i 02.45-tiden natt til tirsdag.

- Vitne fikk avbrutt voldtekten

- Det var et overfall utendørs på Møllenberg og et svært observant vitne så at en mann målrettet fulgte etter en kvinne. Hun varslet politiet og fikk også avbrutt en voldtekt, sier Kjersti Lysholm, fungerende teamleder ved voldtektsteamet ved Trøndelag politidistrikt.

Hendelsen, som politiet ble varslet om, skjedde i Wessels gate på Møllenberg.

- En mann i midten av 20-årene ble pågrepet etter kort tid i nærheten, etter at vitnet ringte oss. Vi setter veldig pris på det hun har gjort. Vitnet gjorde en svært god vurdering, sier Lysholm.

Politiadvokat Marianne Høyer opplyser at to vitner er avhørt i saken.

Skal avhøres

Mannen er siktet for voldtekt og sitter nå i arresten ved politihuset i Trondheim. Han skal avhøres i løpet av tirsdagen. Det er ikke besluttet om han skal fremstilles for varetektsfengsling, opplyser Lysholm.

- Han skal i avhør ganske snart. Når han er avhørt, skal vi ta stilling til spørsmålet om varetektsfengsling, sier politiadvokat Marianne Høyer tirsdag ettermiddag.

Mannen har foreløpig ikke fått oppnevnt en forsvarsadvokat.

Den fornærmede kvinnen har vært til undersøkelse ved voldtektsmottaket på St. Olavs Hospital, og er også avhørt om overgrepssaken.

Hun vil etterhvert få oppnevnt en bistandsadvokat.

På forsiden nå