Stort snøfall skaper problemer for brøytemannskapene

Flere meldinger om vogntog som står fast.

Det har vært en liten utforkjøring på Ranheim tirsdag morgen.   Foto: Frank Lervik

Saken oppdateres.

Det har natt til tirsdag falt store snømengder i Trøndelag. Tidlig tirsdag morgen ble det ikke meldt om store problemer, men like før klokken åtte melder Vegtrafikksentralen at man på fylkesvei 714 ved Våvatnet i Snillfjord sliter med å holde veiene i akseptabel stand.

- Grunnet svært stort snøfall klarer ikke brøytemannskapene å holde forventet standard i området. Vi ber om forståelse for dette, skriver vegvesenet på Facebook.

Tre vogntog sto fast

Natt til tirsdag kom det flere meldinger om vogntog med problemer på nevnte fylkesvei 714.

- Vi har tre vogntog som står fast i Snillfjord, og vi har hatt et lite trafikkuhell i Osloveien i Trondheim der et vogntog har kjørt i autovernet. Det er ikke snakk om personskader, men autovernet har fått noen skader, sier operasjonsleder Bernt Tiller ved Trøndelag politidistrikt.

Veien i Snillfjord ble ifølge Vegtrafikksentralen gjenåpnet klokken 07.30.

Kort tid senere ble fylkesvei 716 på Frøya stengt ved Skardsvågen på grunn av et vogntog med problemer. Ifølge Vegtrafikksentralen dreier det seg om et utenlandsk vogntog som sperrer begge felt. I åtte-tiden er det mulig å passere.

Snøen legger seg på veiene

Utover dette har ikke politiet fått noen spesielle meldinger fra veiene, bortsett fra enkelte glatte partier. Dét har heller ikke Vegtrafikksentralen.

- Det brøytes fortløpende, men det legger seg snø på veiene som kan være greit å være obs på, opplyses det fra Vegtrafikksentralen.

Bydrift i Trondheim kommune opplyser i en melding at de kalte ut full brøyting på alle kommunale veger i Trondheim klokken 23.45 mandag kveld.

På forsiden nå