Hotellveteranen Bjarte Gjerde hyret inn som fagekspert

- Jeg vil bevare og forsterke det som er bra med Britannia, sier Odd Reitan som vil lage en suite i tårnet.

Veteran: Odd Reitan har leid inn hotellveteranen Bjarte Gjerde i Gjerde Management for å lede utviklingen av Britannia Hotel.   Foto: Håvard Haugseth Jensen

Saken oppdateres.

Reitan tar sikte på at hotellet skal åpne våren 2018, gjerne i tide til Reitangruppens 70-årsjublileum den 2. mai.

- Vi skal blankpolere diamanten. Dette er hele Norges hvite svane, sier den stolte eieren som kjøpte hotellet før jul.

Ennå har Reitan lite konkret å si om planene for Britannia. Det som er klart er at det skal etableres et familiestyrt driftsselskap under navnet Britannia Hotel AS. Odd Reitan skal være styreleder og han har med seg samboer Hilde Undlien, sønnen Ole Robert og hans kone, Monica Reitan, i styret.

Bjarte Gjerde leid inn

Hotellveteranen Bjarte Gjerde, kjent fra Royal Garden og Rica Nidelven, er leid inn som daglig leder i selskapet. Han skal lede utviklingen av hotellkonseptet fremover. Reitan-eide E.C. Dahls Eiendom har hånd om selve ombyggingen. I hvilken grad hotellet skal knyttes til en kjede er ikke bestemt, men det tas sikte på et visst samarbeid med booking og lignende.

Ombyggingen vil innebære en utvidelse fra dagens 247 rom, men det er ennå uvisst hvor stor utvidelsen blir. Gjerde sier at det tas sikte på å få en stor konferanse/bankettsal.

LES OGSÅ: Kaller hotellet en diamant

Ta vare på

Odd Reitan mener det ikke er noen grunn til å frykte at Britannias «sjel» skal bli ødelagt.

- Vi har stor respekt for historien. Vi skal renovere det gamle, og så blir det riving lenger bak. De varige verdiene tar vi vare på. Dette skal bli kjempefint. Jeg håper på et hotell stappfullt av folk og liv.

Da Reitan-eide E.C. Dahls Eiendom kjøpte ut Thon Hotellbygg og ble eneeier før jul, ble det varslet at  opprustningen kan komme til å koste 500 millioner kroner. Reitan ser  ingen grunn til å endre overslaget. 

Se bildeserien fra hotellets stolte historie (PLUSS)

Lenge stengt

Rehabiliteringen betyr at hotellet blir stengt i  nesten to år når dørene lukkes 30. juni. Dette vakte sterke reaksjoner de det ble kjent blant de ansatte. I et intervju med Adresseavisen sa Reitan at det er umulig å holde hotellet oppe under en så omfattende ombygging. De ansatte har Thon som arbeidsgiver.

LES OGSÅ: Reitan kjøper kvartal i Midtbyen

- Vi har gjort en teknisk vurdering av bygget og vet godt hva som er inne i veggene. Tiden er inne for en stor restaurering, og jeg har råd til å gjøre det, sa Reitan i desember i fjor.

I intervjuet fortalte Reitan at han siden 14-årsalderen har hatt en drøm om å eie Britannia. Han sa at han ønsket å beholde navnet og den britiske stilen. Reitan varslet også at det vil bli jobbet mye med Palmehaven for å få det til å yre av liv der.

LES OGSÅ: Kan ikke bygge høyere enn i dag

Ikke billigst

Rehabiliteringen av Britannia starter mens hotellene i Trondheim sliter med lavt belegg. Det bekymrer Reitan også, men han er villig til å ta risikoen og føre det eventuelle tapet på «jålekontoen». Prispolitikken fra Rema-butikkene kommer ikke til å bli overført til Britannia, eller som Odd Reitan sa i intervjuet:

- Hotellet blir ikke et bed and breakfast.

På forsiden nå