Mandag trådte de nye reglene for maksimal parkeringstid på tre timer i kraft i Trondheim. Tidligere kunne en stå parkert i fem timer sammenhengende på gateplan i byen, men på søndag tok Trondheim parkering seg en tur og ut og klistret tretall over femtallene på rundt 3-400 parkeringsskilt i sentrum.

Adresseavisen har vært i kontakt med flere av bileierne som sto parkert «ulovlig» på mandag. Ikke alle ønsket å kommentere parkeringen, men flere humret litt og trakk på skuldrene til det hele.

- Vi gjør jo bare det samme som før og flytter litt på bilen innimellom, sier én av dem.

Åtte av 13

For da en av våre fotografer tok seg en tur i Midtbyen mandag sto åtte av 13 biler på samme plass med fem timers mellomrom.

Personen som kjørte bilen visste om de nye reglene.

- Jeg tror ikke de nye reglene vil ha noen hensikt. Jeg var ute en tur og flyttet på bilen mellom de to bildene, sier bilisten.

- Trondheim kommune bør heller se på andre alternativer.

Mindre jobbparkering

Den nye grensen er innført fordi Trondheim kommune ønsker at parkeringsplassene i sentrum skal kunne brukes av besøkende og andre som bruker byen i stedet for de som jobber der. Elbilene vil de ha inn i parkeringshusene.

- Men jeg sto jo på den samme plassen hele dagen, selv om jeg flyttet litt på bilen, uten å få bot. Så en kan jo spørre seg hvor ulovlig det er...

Men det kan det bli en endring på. For Trondheim parkering varsler flere kontroller etter at de nye reglene ble innført.

- Jeg har jo fått noen bøter før, så det kan vel raskt bli flere.