- Det skal være nok å sjekke ventilene på denne måten.

Det sier trafikkbetjent Siv Bogfjellmo fra Trondheim parkering. Hun har nettopp tatt en titt på en bil parkert i bankkvartalet, og tar opp håndterminalen sin. Der skriver hun inn detaljer for hver bil hun passerer i sentrum.

- Her skriver vi inn posisjonen til ventilen på hvert av bilens fire hjul. Ventilen på bilens bakre hjul til høyre kan for eksempel være klokka 11, vi bruker klokkeslett som indikator.

Ny sjekk

Når hun har skrevet inn klokkeslettet for ventilene fortsetter hun runden sin. Etter tre timer vil hun komme tilbake og sjekke ventilenes posisjon på ny.

- For at vi skal konkludere med at bilen ikke har blitt flyttet, må alle fire ventiler være som ved sist sjekk.

Les også: Her står bilene uten å ha rørt seg på fem timer

Ingen klager

Fra mandag ble maksgrensen for parkering i sentrum kuttet fra fem til tre timer. For å sørge for at bilistene følger den nye makstiden, har drift- og kontrollsjef ved Trondheim parkering Steinar Myhr 24 trafikkbetjenter til å kontrollere biler i sentrum. Han mener de bruker riktig metode for å kontrollere om bilene står for lenge.

- Denne metoden er godt dokumentert. Jeg kan heller ikke huske å ha fått noen klager på bruken av den.

Myhr sier videre at det fins flere alternative metoder til å kontrollere om bilene står for lenge. En av dem er å markere på dekket med kritt hvor det berører bakken.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.