På friområdet rundt Kristiansten festning er det nemlig ferske oppkjørte skispor. Fredag var Trondheim bydrift ute med snøskuter for å legge til rette for skitur i nærområdet.

- Vi ønsker å bidra til at barn og unge er fysisk aktive. Vi vil legge til rette for skiglede, sier Heidi Arnesen, driftsplanlegger i Trondheim bydrift, idrett, park og skog.

Lurer du på om det blir blåswix-føre? Her kan du lese hvordan helgeværet blir.

Nærmiljøløyper

Løypa på rundt 800 meter ble for første gang kjørt etter det store snøfallet i januar. Siden har bydrift vært innom for å friske opp sporene, til stor glede for beboere i området.

- Vi har et par snøskutere som vi kan bruke til å preppe skispor i nærområder. Det er noe vi gjerne vil gjøre mer av, men som vi ikke har så mye ressurser til. Vi gjør det når vi har kapasitet og snøforholdene ligger til rette for det, sier Arnesen.

Fredag kan hun rapportere om nykjørte løyper også på friidrettsbanen på Dalgård og på Tiller.

Mange løypeforslag

Responsen på de lokale skiløypene har vært svært gode.

- Vi kjører opp milevis med spor i marka, men for småbarnsforeldre kan det ofte være litt styr med å komme seg dit. Derfor vil vi gjerne kjøre opp løyper i nærmiljøet hvor folk bor. Det gjør det enklere for barnehager og skoler å komme seg ut på ski, sier Arnesen.

På Facebook-siden til idrett og friluftsliv i Trondheim legger de ut informasjon om hvor de kjører opp løyper. Der kommer det stadig vekk forslag til nye traseer. Hva med Ladestien, turstien på Strindheim, eller Brøsetjordene?

- Skal vi kjøre opp løyper, så må vi ha en avtale med grunneier. Det er ikke bare for oss å kjøre av gårde, påpeker Arnesen.