- Jenter befølt under vann i Pirbadet

Politiet etterforsker hendelsen i Pirbadet.

Politiet etterforsker hendelsen i Pirbadet som de to jentene har fortalt om. De har forklart at de ble befølt av en guttegjeng under vann. 

Saken oppdateres.

To jenter i slutten av barneskolealder, har forklart at de ble befølt av en guttegjeng i Pirbadet lørdag ettermiddag. Hendelsen er anmeldt og etterforskes, forteller Arve Vagnild, som er fungerende fagleder for et barnevoldsprosjekt i Trøndelag politidistrikt.

- Vi har mottatt en anmeldelse og opprettet sak. De er beskrevet som en gjeng gutter, som var mer under enn over vann. De to jentene ble befølt under vann, men befølingen er av en slik karakter at vi ikke vil kalle det et overgrep. Begge jentene er befølt, sier Vagnild.

- Skal avhøre jentene

De to jentene fortalte selv hva de hadde opplevd.

- Jentene tok kontakt med ansatte i Pirbadet og fortalte hva som hadde skjedd. Politiet ble tilkalt umiddelbart, sier Vagnild.

Han forteller at politiet i samarbeid med Barnehuset skal gjennomføre et tilrettelagt avhør av jentene, det som tidligere ble kalt dommeravhør.

- Avhøret skal etter planen skje i slutten av uka, sier Vagnild.

- Har videoopptak

Politiet har sikret seg opptak fra overvåkingskamera i Pirbadet.

- Det er sikret videoopptak. Men hvis handlingene har foregått som beskrevet helt eller delvis under vann, kan det bli vanskelig å se fra videoen, sier Vagnild.

Han forteller politiet vet hvor guttene kommer fra, og at de er hjemmehørende i Trøndelag.

- Ifølge rapporten er guttene 14 -15 år, sier Vagnild.

- Ikke utvidet vakthold

- Hva synes du om det jentene har fortalt?

- Folk skal kunne gå i Pirbadet uten å være bekymret for ting de ikke ønsker skal skje, sier Vagnild.

Direktør Knut J. Pettersen i Pirbadet forteller at de ikke har skjerpet vaktholdet etter hendelsen lørdag.

- Vi har ikke utvidet vaktholdet på grunn av episoden her. Vi har fullt fokus på det hele tiden, og vi trener jevnlig med politiet på å takle slike hendelser, sier Pettersen.

På forsiden nå