- Det er uhørt at POD har oppført seg slik at hun har trukket søknaden

Visepolitimester Marit Fostervold (45) skal ha trukket søknaden på lederstillingen i Politidirektoratet (POD) etter å ha fått en telefonoppringning.

Marit Fostervold ønsker ikke å kommentere oppslaget i Politiforum, om at hun har trukket søknaden på toppstilling i Politidirektoratet.  Foto: Vegard Eggen

Saken oppdateres.

Fostervold, som er visepolitimester ved Trøndelag politidistrikt, var en av 11 søkere til stillingen som avdelingsdirektør for politiberedskap og krisehåndtering i POD.

Hun var også en av tre søkere som var inne til intervju.

Så skal hun plutselig ha trukket søknaden, etter å ha fått en telefonoppringning fra POD.

Dette hevder Politiforum å få bekreftet fra flere kilder.

LES OGSÅ: Fostervold søker toppjobb i politiet

Velger mann

Flere reagerer nå på at en godt kvalifisert kvinnelig søker blir vraket til fordel for en mann.

Blant de 11 som først søkte stillingen var det ni menn og to kvinner.

Den andre kvinnen trakk søknaden like etter at søkerlista var offentliggjort, sånn at Fostervold sto igjen som eneste kvinnelige søker.

Etter det Politiforum erfarer fra flere kilder, skal avdelingsdirektør Knut Smedsrud (55) i POD's politifagavdeling være tiltenkt jobben.

LES OGSÅ: - Jeg sa «voff» før jeg sa «mamma», så målet er å bli politi i hundepatruljen

- Uhørt

Sissel Barmann, beredskapsplanlegger og stabssjef i Finnmark politidistrikt.

– Vi ute i politiet etterlyser riktig politikompetanse på strategisk nivå i politiet, det hadde de fått med Fostervold. Det er uhørt at POD har oppført seg slik at hun har trukket søknaden, sier Barman til Politiforum.

Hun har samarbeidet med Fostervold under redningsøvelse og utdanning.

– Jeg har sett hvordan hun uredd har avdekket alvorlige feil i politiets rutiner. Hun er svært faglig dyktig, og driver ikke med synsing. På politifagets vegne var jeg glad da jeg så at Marit Fostervold søkte stillingen som sjef for politiberedskap og krisehåndtering i POD, sier Barmann.

Ansettelsesrådet skal avgjøre hvilken av de to gjenværende søkerne som får stillingen som avdelingsdirektør fredag morgen.

Adresseavisen har bedt Marit Fostervold om en kommentar til artikkelen i Politiforum, men hun ønsker ikke å kommentere saken torsdag kveld.

POD-kommentar

Politidirektoratet la ut følgende kommentar på Twitter klokka 22.40 torsdag kveld:

"Kommentar til sak om søknad som avd.dir.:

- Vi kjenner oss overhodet ikke igjen i det bildet som tegnes av denne prosessen i Politiforum. Vi har fulgt vanlige prosedyrer. Kandidaten har selv valgt å trekke søknaden, sier HR direktør Karin Aslaksen i POD".

LES OGSÅ: - Selvsagt kan jeg uttale meg i verdispørsmål

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå