- Det er leit at vi må fjerne trærne, de er fine innslag i byen. Men vi har fått en faglig vurdering som tilsier at de må felles, sier Jon-Arild Johansen.

Han eier Bakke gård, der to store platanlønner må fjernes. Området er et bevaringsområde, som er med i kommunens reguleringsplan.

Systematisk hærverk

Det ene treet ble skadet under en storm for noen år siden, og er utsatt for stammebrekkasje og velt over gata. Det andre treet er dødt og står lenger opp i gata, tett inntil en nabotomt. Treet har blitt systematisk utsatt for hærverk ved bruk av ringbarking og bruk av kobberspiker. Det begynner å miste greiner, og står også i fare for å velte.

- Det går rett og slett på risiko. Folk går i gatene her, og det er mye trafikk området, sier Johansen.

Tilnærmet dødt

Trondheim bydrift behandlet forespørselen om trefellingen. Driftsplanlegger Kjersti Myhr sier at trærne er en sikkerhetsrisiko, og at de må fjernes.

- Det ene treet var svært skadet, mens det andre treet var tilnærmet dødt. Trærne skal felles etter en sikkerhets- og risikovurdering, sier Myhr.

Felling av platanlønn er et omdiskutert tema. I 2011 ble en trondheimskvinne ilagt et forelegg på 30 000 kroner for å felle en platanlønn i sin egen hage.

Utfordrende arbeid

Fellingen skal gjøres av arborister fra Total Trepleie AS. Det er de som har vurdert tilstanden til trærne, og hatt kontakt med kommunen. Daglig leder Thomas Flower-Ellis sier at fellingen vil skje i februar, men at arbeidet er såpass omfattende at en del detaljer gjenstår før de kan starte.

- Det er snakk om store trær, så vi må bruke en kran. At det er et trafikkert område gjør også arbeidet utfordrende. Det blir nok på kvelden, sier Flower-Ellis.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.