- De har ikke valgt en tradisjonell politisk ringrev

Stian Gårdsvoll (35) er valgt til ny leder i Trondheim Høyre.

Stian Gårdsvoll leder avdelingen for strategisk og finansiell analyse i rådgivningsselskapet PwC. Nå skal han også lede fremtidens Trondheim Høyre.  Foto: Øystein E. Hermstad

Saken oppdateres.

Gårdsvoll er utdannet samfunnsøkonom og jobber til vanlig som partner i rådgivningsselskapet PwC. Han ble enstemmig valgt til ny leder under Trondheim Høyres årsmøte fredag 12. februar.

- De har ikke valgt en tradisjonell politisk ringrev, men det var nok derfor jeg ble oppfordret til å stille som kandidat, sier Gårdsvoll.

I 2015 var han en av kandidatene til å bli årets ledertalent i Trondheimsregionen.

Vil bygge opp Høyre

Gårdsvoll kommer opprinnelig fra Sula, utenfor Ålesund, men har bodd i Trondheim de siste 16 årene. Fra 2003–2007 satt han i bystyret, men siden har det vært stille på den politiske fronten.

- Jeg har ikke vært spesielt politisk aktiv siden 2007, så dette blir veldig spennende. Min jobb blir primært å bygge opp organisasjonen og lokalforeningen. Det blir viktig for å få et sterkere Trondheim Høyre, sier Gårdsvoll.

LES OGSÅ: Henrik Kierulf tar kroppspress-debatten til fylkesutvalget

Vil tenke nytt

Han tar over jobben etter Henrik Kierulf, som har vært leder siden 2012.

- Henrik er en erfaren politiker. Jeg blir nok en annen type leder med fokus på organisasjonen. Vi må bli sterkere for å få til et borgerlig flertall, og da er det viktig å få frem nye talenter og profiler. Vi har mange dyktige folk i partiet, men vi trenger enda flere. Her blir lokalforeningen viktig. Vi må gjøre det enda mer attraktivt å være medlem sier Gårdsvoll.

På forsiden nå