Hva med en landslagsdrakt fra 1978?

En landslagsdrakt signert av Oddvar Brå er blant gjenstandene i dagens auksjon for Barnekreftforeningen. Auksjonen er et av flere bidrag til årets internasjonale barnekreftdag.

Oddvar Brå og Morten Skaret Sørensen viser frem landslagsdrakten fra 1978.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Landslagsoverdel fra 1978, signert av Oddvar Brå

Rallytur med norgesmester Anders Grøndal

Helikoptertur over Trondheim

Åtte Rosenborg-drakter (signert eller brukt i kamp)

Dette er en liste over noen av gjenstandene som skal legges ut for Luftkrigsskolens auksjon for å støtte Barnekreftforeningen.

Nettauksjon

I dag er den internasjonale barnekreftdagen. Ifølge Barnekreftforeningens nettsider startet den globale samarbeidskampanjen opp i 2002. Den skal øke bevisstheten rundt barnekreft og støtte barn, unge, overlevende og familiene deres. Blant de mange som bidrar i dag er Luftkrigsskolen. De arrangerer en internettbasert auksjon. Sjef for Luftkrigsskolens kreftaksjon, Morten Skaret Sørensen, oppfordrer folk til å by og sier de har flere spennende gjenstander som kan friste.

- Vi ringte kontaktene våre og fikk samlet sammen en del ting. Det som kanskje frister folk her i Trondheim er signerte Rosenborg-drakter. Jeg var også på besøk til Oddvar Brå, som blant annet ga bort en signert landslagsoverdel fra 1978, sier Sørensen.

Forrige lørdag arrangerte Mythos tattoo "kroppskunst mot barnekreft" for andre året på rad.

Hjertesak

Auksjonen vil foregå gjennom et samarbeid med qxl. Den vil etter planen starte klokken 12 i dag, og vil vare ut uken.

Auksjonen er noe Luftkrigsskolen driver hvert år, og er deres hjertesak. Sørensen mener det er viktig å bidra i årets auksjon.

- Det er en mulighet til å støtte barn som har en vanskelig hverdag. Du kan også vinne en helikoptertur eller en Rosenborg-drakt, sier Sørensen.

Filmen "Kule kidz gråter ikke" fra 2014 følger Anja, en ung jente som får påvist leukemi.

Annen behandling

Barnekreftforeningen er en veldedig organisasjon som jobber for å støtte barn og unge med kreft, og deres familier. Styremedlem Anne Birgitte Arras i Barnekreftforeningen Trøndelag, sier det er viktig å fokusere på barna.

- Barn er ganske forskjellig fra voksne. Barna trenger andre medisintyper og dosering. De trenger en annen behandling, og det er viktig å belyse og forske mer på, sier Arras.

Arras sier det har vært en god utvikling for behandling av barn med kreft siden 1960-tallet, men at mange overlevende sliter med seneffekter. Akutt leukemi og hjernesvulst er blant de vanligste formene for kreft blant barn. Omtrent 180 barn og unge i alderen 0-18 år blir diagnosert med kreft hver år i Norge.

Åse (4) ble i 2014 frisk. Fikk reise til Disneyland Paris.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.

På forsiden nå