Nytt BI-campus kommer på Brattøra i 2018

Mandag signerte handelshøgskolen BI og Entra ASA en leieavtale for den nye campusen. 1500 studenter kan flytte inn sommeren 2018.

Slik skal det nye campuset på Brattøra se ut. Det skal stå ferdig sommeren 2018.  Foto: Entra

Saken oppdateres.

- Trondheim er i ferd med å bli Nordens beste studentby. Det å ha et campus som oppfyller studentenes krav er viktig.

Det sier BIs direktør for strategisk økonomistyring, Marius Eriksen, til Adresseavisen. Handelshøgskolen BI opplevde et markant løft da de tidligere fikk nye campus i Oslo og Bergen, og Eriksen tror det nye bygget vil oppnå det samme i Trondheim.

Høy standard

Mandag signerte BI-rektor Inge Jan Henjesand og administrerende direktør for Entra, Arve Regland, leieavtalen. Det er en avtale som strekker seg over 20 år. Det nye bygget blir på 8350 kvm og skal bygges på Brattørkaia 16. Entra skal bygge og utvikle campusen, i samarbeid med BI.

- Vi er veldig opprømte over muligheten til å bygge et nytt campus for handelshøgskolen BI. Vi har sammen planlagt et fleksibelt, miljøvennlig bygg på en av de beste tomtene i Trondheim. Studentene vil bringe liv og aktivitet til området, og videre øke profilen til Brattørkaia, sier Regland i en børsmelding.

- Trondheim er en viktig studentby med stolte tradisjoner, hvor BI campus Trondheim har vært siden 1985. For å kunne stille med et best mulig læringsmiljø for alle våre studenter, har vi valgt å samarbeide med Entra og flytte til Brattørkaia. Det er viktig for oss at alle BI campuser i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger holder høy standard, sier Henjesand i børsmeldingen.

- Trøndere prater morsomt og jekker ned slitsomme osloensere. Les mer om studentenes tanker om å være student i Trondheim her.

Miljøfokus

Entra opplyser videre i børsmeldingen at de har høye miljøvennlige ambisjoner for tomten, og at målet for Brattørkaia 16 er å oppnå et «BREEAM Excellent»-sertifikat. Byggearbeidet vil starte i januar 2017 og skal være ferdig sommeren 2018. At Entra er miljøbevisste var en viktig faktor for BI ifølge Eriksen.

- Det var definitivt viktig at de er miljøfokusert. Vi er en miljøfyrtårn-bedrift, og har et mål om å være miljøbevisste, sier Eriksen.

Eriksen innrømmer at det kan bli dyrere å bygge miljøvennlig, men sier at de vil vinne på det langsiktig gjennom lavere driftskostnader i fremtiden.

BI-student kjøpte opp billig gjeld i selskap i pengetrøbbel. Tjente en million.

Studentliv

Entra jobber aktivt med hele Brattørakaia-området, og eier rekken med bygg mellom tollkammeret og Sintef sealab. Entras eiendomssjef i Trondheim, Stine Hostad, sier de er veldig fornøyde med å få BI som leietakere og ser fram til å få BI-studentene til Brattøra.

- Studentene vil føre til mer liv og aktivitet i området. Vi regner med omtrent 1500 studenter til den nye campusen, sier Hostad.

LES OGSÅ: Omfattende «binge drinking» på BI.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.

Marius Eriksen mener Trondheim er på god vei til å bli Nordens beste studentby 

Marius Eriksen mener Trondheim er på god vei til å bli Nordens beste studentby 

På forsiden nå