Avdeling for ryggmargsskader ved St. Olavs Hospital i Trondheim mangler kvalifiserte folk til å jobbe i sommer. Nå har de lagt ut en video på Facebook som de håper skal lokke sykepleiere til avdelingen.

SE VIDEOEN I VINDUET OVER

- Nå er den oppe i 61 000 visninger. Det er litt overraskende, men det funker, ler filmregissør og sykepleier Tonje Børsting.

Ett døgn etter at filmen ble lagt ut er det flere som har ytret ønske om å få jobbe ved avdelingen i kommentarfeltet på Facebook.

Les også: Flere måter å like noe på Facebook

Humørfylt gjeng

Filmen var opprinnelig en julebordsvideo for avdelingen.

- Dette er en sensurert versjon. Den lange versjonen er bedre, hehe. Jeg ble positivt overrasket over at alle medarbeiderne ble med på dette. Det viser at vi er en gjeng med humørfylte folk til tross for at det vi jobber med er alvorlige saker, sier Børsting.

- Videoen viser kanskje ikke en vanlig arbeidsdag ved avdelingen?

- Hehe, nei. Det er ikke sånn at vi danser rundt hver dag. Vi hjelper folk som har fått en ryggmargsskade tilbake til hverdagen. Så det er mest av alt en meningsfull og viktig jobb, fastslår Børsting.

Denne sangen fra ansatte ved det gamle KBS-senteret ble en hit på Youtube.

Vanlig annonsering fungerte ikke

- Det er vanskelig for oss å skaffe kvalifisert personale, så vi valgte å gjøre dette. Vi hadde en annonse i avisa der vi søkte etter sykepleiere og sykepleierstudenter, men det var for dårlig respons. Vi håper og tror dette har større effekt enn en avisannonse, forteller avdelingsleder Marit Kvangardsnes.

Om videoen fører til mange nye sykepleiere er det for tidlig å si noe om.

- Vi har ikke sjekket innboksen ennå. Du får ringe om noen dager, avslutter en lattermild avdelingsleder.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Sykepleier Tonje Børstings rekrutteringsfilm tar av på Facebook. Foto: Privat
Benedikte Dyvik (t.v) og Anne Stålaker viser gode danseferdigheter i den litt spesielle rekrutteringsvideoen. Foto: Tonje Børsting