Trondheimspolitiet:

- Vi måtte stenge kølappsystemet halv ni om morgenen

Sentrum politistasjon i Trondheim har ikke ledig timeavtale for pass før i slutten av mars.

Pågangen er stor på sentrum politistasjon for å ordne nytt pass.  Foto: Vegard Eggen

Saken oppdateres.

Den største pågangen for å ordne pass er vanligvis mellom april og august. I år har pågangen startet tidligere, og fungerende seksjonsleder ved forvaltning i Trøndelag politidistrikt, Gunn Weidemann, melder om stor pågang i vinterferien.

- Pågangen er veldig stor. Tirsdag måtte vi stenge kølappsystemet for «dropin»-kundene halv ni på morgenen, fordi det var nok kunder for dagen, sier Weidemann.

LES OGSÅ: Nå kan du bestille pass på lørdager.

Kan ikke garantere tid

Weidemann opplyser at de på Sentrum politistasjon ikke har ledige timeavtaler før i slutten av mars, og råder folk som skal ha nytt pass til å sjekke politiets nettsider. Hun sier de ikke kan garantere å bli ekspedert om du møter opp uten avtale.

- Den som tar den siste kølappen før kølappsystemet stenger, vil kanskje måtte vente til halv tre med å bli ekspedert. Og da snakker jeg om de som møter opp halv ni, sier Weidemann.

Forhåndsbestilling

I 2014 ble det mulig å forhåndsbestille time for å få pass ved sentrum politistasjon i Trondheim. Dette for å bedre tilbudet til publikum, og for å hindre kø.

I Sør-Trøndelag kan du forhåndsbestille hos Sentrum politistasjon, Heimdal politistasjon og ved lensmannskontoret på Orkanger. Weidemann sier fordelen med å bestille time i forveien er stor.

- Når du bestiller en time, trenger du bare å møte opp fem minutter før og ordne deg en kølapp. Du vil så bli kalt inn når du har avtalt tid, og det tar 10–15 minutter å bli ferdig, sier Weidemann.

Alle har krav på å få pass etter ti virkedager, men det forutsetter at du har vært til en saksbehandler. Det er fortsatt mulig å møte opp uten avtale, men det er ikke alle tjenestestedene som tilbyr den løsningen. Du må også være forberedt på kø.

I fjor sommer meldte flere politidistrikt i landet at de var fullbookede i juni.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.

På forsiden nå