- Søndagen etter at bibliotekene på Heimdal og Moholt ble mer åpne, kom det henholdsvis 25 og 50 personer. Vi teller kun bibliotekkort, så det kan ha vært flere også, sier Bjørn Tore Nyland.

Onsdag 3. februar i år ble bydelsbibliotekene på Heimdal og Moholt mer åpne. Fra klokken syv til 23 kan du låse deg inn med lånekortet ditt.

7-Eleven

Nyland er IKT-rådgiver for Trondheim folkebibliotek, og er en av dem som har vært involvert i ordningen. Han sier at etterspørselen har vært høy, og at folk i alle aldre melder seg på. Folk er også nysgjerrige på om flere bydelsbibliotek vil tilby det samme.

- Vanligvis betyr økt tilgjengelighet at det blir økt etterspørsel. Vi har blitt bibliotekets 7/11, sier Nyland.

TV-Adressa var i 2014 på besøk hos Trondheim folkebibliotek, da de gjorde seg klare til å gjøre biblioteket meråpent.

Over 500

På Moholt opplevde de noen tekniske vansker i starten, men problemene skal nå være løst. Avdelingsleder Lars Danielsen er uansett godt fornøyd med hvordan det har gått.

- Interessen har vært veldig stor. Vi har ikke de eksakte tallene, men jeg tror godt over 500 har skrevet under kontrakt for å oppgradere bibliotekkortene sine.

Utvidet åpningstid

Åpningstidene ble utvidet da de to bibliotekene ble meråpne. Nå kan folk komme seg inn fra 7 om morgenen, og være der til klokken 23. Før var åpningstiden 10-16/19. For å få adgang må du oppgradere lånekortet ditt, og skrive under en avtale. Danielsen ser at mange utnytter det nye tilbudet på Moholt.

- Når jeg kommer på jobb kan det sitte noen og jobbe på pc-ene, og når jeg drar sitter det flere igjen, sier Danielsen.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.

På denne kan du selv registrere lån etter at de ansatte har gått for dagen. Foto: Vegard Eggen