- Nei, det er synd å ta de bort. Men nå er det godt å ha fått gjennomført det. Vi er fornøyd med at det har blitt gjort ordentlig, sier deleier av Bakke gård, Jon-Arild Johansen.

I februar ble det besluttet å felle de to store platanlønn-trærne, fordi de utgjorde en sikkerhetsrisiko.

To trær fattigere

Johansen er usikker på hvor lenge de to trærne har stått på eiendommen, men tror de ble plantet på slutten av 1800-tallet. Det største av dem anslo arboristen deres at kunne vært opptil 150 år gammelt. Selv om hagen nå er to trær fattigere, planlegger Johansen allerede nye tilvekster.

- Vi kommer til å jobbe med en hageplan for å se hva som passer oss, og samtidig se på gårdshistorien. Det blir kanskje ikke i år, men vi skal oppgradere hagen, sier Johansen.

Bråkete arbeid

Total Trepleie AS sto for trefellingen, som var planlagt å gjennomføres mellom 19 og 23 mandag kveld. Men på grunn av formelle hensyn måtte arbeidet utsettes til 21, noe som førte til at arbeidet varte til langt på natt. Leder i Total Trepleie, Thomas Flower-Ellis, er fornøyd med arbeidet, men tror ikke naboene verdsatte deres nærvær.

- Vi registrerte at noen ble forstyrret av lyden, som var ganske høy. Det beklager vi. Vi måtte gjøre dette på kveldstid, fordi det ikke var mulig å avvikle trafikken på dagtid, sier Flower-Ellis.

Fellingen krevde mange i arbeid. Flower-Ellis opplyser at de hadde fire personer til stede, en kranbilsjåfør og at 3–4 personer fra trafikkvakten var der for å dirigere trafikken. Arbeidet varte frem til halv syv på morgenen tirsdag. Deler av Nonnegata og krysset til Innherredsveien ble sperret under arbeidet.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.

Johansen er godt fornøyd med arbeidet. Her inspiserer sønnen arbeidet som er blitt gjort. Foto: Privat
Trærne ble hogget ned bit for bit Foto: Privat