- Det har vært interessant. Det er artig å se hvor fantastisk mange trøndere og Rosenborg-supportere som er her. Du får energi av det, sier Helland.

Gjennom vinduet i billettbua selger han sesongkort og enkeltbilletter, og deler ut enda flere autografer og stiller villig opp på utallige «selfier».

- Hvor mange sesongkort har du solgt i dag?

- Det er ganske mange. Hadde jeg fått en dag på meg, skulle jeg solgt ut stadion to ganger, sier Helland skråsikker.

Multitasker Helland

Angrepsspilleren fra Kyrksæterøra begynner å glede seg til sesongstarten i mars.

- Det ser ut til at det blir nesten fullt på de fleste kampene i år, og det gleder jeg meg utrolig mye til.

I mellomtida følger en annen liga tett. Selv ikke jobben som billettselger, stopper Helland i å holde seg oppdatert. På mobilen kjører kampen mellom Arsenal og Tottenham.

- Jeg har et lite øye på Arsenal mot Tottenham, det er en liten gullkamp i England også, så jeg multitasker, forteller Helland mens han signerer ei RBK-skjorte.

- Så den gamle myten om at menn ikke klarer å gjøre to ting samtidig kan bare legges død. Je er et levende bevis på at det er fullt mulig.

Besøk bak kulissene

Over 7000 mennesker besøkte Lerkendal da Rosenborg arrangerte åpen dag lørdag.

Daglig leder Tove Moe Dyrhaug i RBK er svært fornøyd med oppmøtet.

- Vi var overbegeistret i fjor da vi hadde 5000 her i fjor. I dag er det ingen sure miner her, selv om det er lange køer. Heldigvis har vi mye forskjellig som skjer spredt over et stort område, sier Moe Dyrhaug.

- Hvorfor åpner dere brakka og stadion for folk?

- Dette handler ikke om det kommersielle. Vi vil by på oss selv, og vi ser det er stor interesse. Folk har lyst til å komme inn og se garderoben og prøvesitte innbytterbenken, sier Moe Dyrhaug.

Fikk ikke sove

Kompisene Sivert Hestvik Larsen (7), Edvard Isaksen Tunset (7) og Johannes Isaksen Tunset (5) har løpt rundt på området hele lørdag formiddag.

- Det har vært veldig artig, vi har møtt Pål André Helland og Jonas Svensson og sett på trening, forteller Sivert.

Mette Elise Tunset, mor til Edvard og Johannes, forteller at særlig minstemann er totalt fotballgal.

- De har gledet seg til denne dagen og hadde vansker med å få sove i går kveld, sier hun og ler.

- Best i Norge

Både Sivert og Edvard spiller fotball med Charlottenlund Sportsklubb hver torsdag, men de er enige om at Rosenborg er det beste laget.

LES OGSÅ (PLUSS): Fotball etter skoletid: - Først RBK, så utlandet

- Spillerne i RBK er våre favoritter. De er best i hele Norge, sier Edvard som har planer om å bli spiss. Sivert skal også bli spiss, mens Johannes har mest lyst til å stå i mål.

Far til Sivert, Brynjar Larsen, innrømmer at også fedrene har hatt en flott dag.

- Jeg tror vi har hatt det like bra som barna. Det er artig å se hva som skjer bak kulissene. Folkeligheten som klubben har gjør at det er artig å komme på kamp, sier Larsen.

Pål André Helland kunne solgt ut stadion to ganger hadde han fått en dag på seg, mener spilleren selv. Foto: Håvard Haugseth Jense
Helland har ett øye på Rosenborg-supporterne som vil kjøpe sesongkort og ett øye på mobilen. Foto: Håvard Haugseth Jense
Sivert Hestvik Larsen (7), Edvard Isaksen Tunset (7) og Johannes Isaksen Tunset (5) drømmer om å bli spiss, spiss og keeper på Rosenborg en dag. Foto: Håvard Haugseth Jense
Det er vel dette som kalles «stinn brakke». 7000 mennesker var innom Lerkendal lørdag. Foto: Håvard Haugseth Jense