Kulturminister Linda Helleland (H) besøkte i dag ladesletta i Trondheim. Med seg hadde hun en nyhet, som fikk de fremmøtte til å juble. Departementet tildeler 6,5 millioner kroner til et sambruksanlegg mellom idrettene tennis, bordtennis og Taekwon-do på Lade.

- Jeg er veldig imponert over at tre så forskjellige idretter har gått sammen om å bygge et fellesanlegg. Det er veldig spennende, og jeg vil rose de for å ha kommet frem til denne modellen, sier kulturminister Linda Helleland.

Helleland håper initiativet vil inspirere andre idretter i Norge til å gjøre det samme.

- Det er viktig for meg at mange får mulighet til fysisk aktivitet. Ikke alle satser på fotball og ski. Det er viktig med et anlegg for andre type idretter. Gode anlegg er avgjørende, sier Helleland.

Les også: Store utbyggingsplaner for Lade idrettspark (PLUSS)

Les også: - Gi meg én dag, og jeg selger ut stadion to ganger

Les også: Tennis og kampsport i ny idrettshall på Lade (PLUSS)

-En glede

Anne Lise Bratsberg, leder for idrettsrådet i Trondheim forteller at pengene er en glede for trondheimsidretten.

- Klubbene som nå bygger anlegget får bedre rammevilkår i prosjektet sitt. Det er målrettet penger til et konkret idrettsanlegg, og de trenger ikke å ta så høy aktivitetsavgift, sier Bratsberg.

Les også: Fikk spille tennis med hopplegenden Kasai (43)

Les også: Utklasset konkurrentene i taekwon-do

Jublet

Det var mange som hadde møtt opp for å få med seg glad-nyheten fra kulturministeren.

- Jeg trodde jeg skulle møte noen få ledere, men det var mange som var det. Det var skikkelig gøy, og det var tydelig å se at de ble glade, sier Helleland.

Se astronauten spille bordtennis med en vannboble

Selfie Foto: Privat