Etter at det mandag kveld ble påvist asbest i et lagerrom i Trondheim spektrum velger Trondheim kommune inntil videre å innstille all idrettslig aktivitet i regi av kommunen i de eldste hallene. Innstillingen skjer med øyeblikkelig virkning.

Hall A og C stengt

- Vi holder på å forberede riving av den gamle delen, og firmaet vi har engasjert har funnet asbeststøv i et lagerrom i tredje etasje i kontorbygget, sier styreleder i Trondheim Spektrum Kåre Ytre-Eide.

- Er dette alvorlig?

- Dette er et bygg som er over 50 år gammelt, og vi vet at asbest var vanlig på den tiden. Så det er ikke overraskende at det er oppdaget. Men asbest er ikke farlig hvis det ikke røres, sier han.

- Hva betyr dette?

- Hall A og C blir stengt inntil videre, mens i hall D og F i den nye delen vil virksomheten gå som normalt, sier Ytre-Eide.

- Ingen grunn til bekymring

Han mener det ikke er noen grunn til bekymring blant folk som har vært i hallen både nå og før.

- Det er overhodet ingen grunn til bekymring. Men de idrettsaktivitetene som er planlagt de neste dagene blir ikke gjennomført i de to stengte hallene, sier han.

Det aktuelle lagerrommet er avstengt og prøver av funnene er sendt til analyse. Svaret på prøvene er ventet i løpet av uka.

Tar ingen sjanser

Det ble også satt i gang undersøkelser for å fastslå om det kan finnes spor av asbest i hallområdet som brukes til idrett og andre aktiviteter.

- Ifølge kommuneoverlegen er det svært lite sannsynlig at det finnes helsefarlige nivåer av asbest i områdene som brukes til idrett og kulturformål i Trondheim spektrum. Men Trondheim kommune ønsker ikke å ta noen sjanser i en situasjon der vi ikke vet med sikkerhet hvordan tilstanden på lokalene er. Derfor velger vi inntil videre å stanse den delen av aktiviteten vi er ansvarlige for, sier kommunaldirektør Ola By Rise i en pressemelding.

By Rise understreker at hallene vil bli åpnet for aktivitet igjen straks kommunen mottar forsikringer om at det ikke er målbar asbest i lokalene.