Line og Odin (1 1/2) «reddet» av ukjent mann på legevakten i Trondheim

Nå vil Line takke sin hverdagsengel.

Line Natalie Røllheim Albertsen fra Byåsen og den sjuke sønnen Odin venter på å komme inn til fastlege mandag.   Foto: Privat

Saken oppdateres.

- Det er så mye ulykker og elendighet, men det her er et bevis på at det finnes hverdagsengler der ute.

Line Natalie Røllheim Albertsen fra Byåsen i Trondheim smiler fortsatt etter hendelsen på legevakta ved St. Olavs Hospital søndag kveld. Men hun er også litt lei seg for at hun ikke har fått takket mannen som hjalp mens hun og yngstesønnen Odin satt i kø.

LES OGSÅ: Nå blir det lettere å få kontakt med legevakta i Trondheim

Ber om hjelp

- Jeg rakk egentlig ikke noe som helst, og det er uaktuelt at jeg ikke betaler tilbake på en eller annen måte. Men jeg vet ikke hvem det er, sier hun, og ber Adresseavisens lesere om hjelp.

Historien startet søndag formiddag, eller egentlig i forrige uke da Odin på halvannet år var sjuk.

- Han hadde en del runder med sykdom i fjor høst, og i forrige uke var det på’n igjen. Men han kviknet til på lørdag, før han ble dårlig igjen på søndag. Jeg fikk litt dårlig følelse for at han var bra og ble syk igjen, så jeg tok kontakt med legevakta. Men vi fikk ikke time før klokken 18.40 på kvelden. Uansett, jeg ville ikke legge ham før jeg fikk sjekket ut dette og eventuelt om han skulle ta noen medisiner, sier Røllheim Albertsen.

Da seksåringen Åsmund og storebror skulle ta bussen i Trondheim, syntes Åsmund det var trist å reise fra pappa. Bussjåføren Niels stoppet derfor bussen så gutten og faren kunne gi hverandre en ekstra klem.

Betalte for halvannen time

Hun tok familiens nye Ford Grand C-Max, og fant en parkeringsplass på St. Olavs Hospital.

- Med det nye systemet tar det som regel kort tid på legevakta, så jeg betalte for halvannen time, sier hun.

Men det varte og rakk, og den ene ambulansen etter den andre kom med folk som ble prioritert. Praten gikk blant de småbarnsforeldrene, og samtidig ble ikke febersyke Odin akkurat roligere ettersom tiden gikk.

- Se for deg en småstresset småbarnsmor, som i tillegg til å bære på en ukomfortabel syk unge, begynte å tenke på at parkeringstiden var i ferd med å gå ut. Jeg kunne jo ikke bare sette igjen Odin, og vi kunne ikke risikere å miste plassen fordi jeg skulle forlenge parkeringen. Det fristet ikke å komme bakerst i køen igjen, sier hun dagen derpå.

LES OGSÅ: - Det er på slike dager vi virkelig blir satt i arbeid

LES OGSÅ: - Idiotisk at man må ringe først, når ingen tar telefonen

Ukjent mann fikk nøklene

Etter en prat med samboeren konkluderte foreldrene med at bot fikk være bot, og at ungen selvfølgelig måtte komme i første rekke.

- Men så, rett etterpå spratt en mann plutselig opp. «Gi meg nøklene, så skal jeg betale parkeringen», sa han. Jeg ble litt perpleks, og sa jeg ikke hadde penger på meg, bare kort. Men jeg kunne overføre. Han sa at vi tar det etterpå, og jeg beskrev hvor bilen sto, forklarer hun.

Først da han gikk ut kom tanken på at hun hadde gitt bort bilnøklene til en vilt fremmed mann.

- Naivt. Men jeg tenkte ikke den tanken der og da.  Det slo meg faktisk ikke i hele tatt at vi kunne miste bilen, sier hun.

Men etter noen minutter kom mannen tilbake, og sa han hadde betalt for én time ekstra.

- Jeg ville betale tilbake, og vurderte å ta turen til kiosken like ved for å ta ut penger. Men uansett hva jeg foreslo nektet han, og ba meg slutte med tullet. Samtidig ble vi ropt opp, og måtte inn. Ganske ironisk, for jeg hadde ikke rukket tilbake hvis jeg måtte ta med sønnen min, sier Line Natalie Røllheim Albertsen.

- Fortjener sjampis

Da hun kom ut igjen var mannen og hans følge borte.

- Han var der med en dame som jeg tror var kjæresten hans og hennes datter og datterens far, sier Røllheim Albertsen.

Hun er over seg av begeistring for at det finnes det hun kaller hverdagsengler. Og selv om mannen hennes ikke var helt fornøyd med at bilnøklene ble levert til en helt fremmed mann, er hun selv glad for at risikovurderingen hun tok der og da var rett.

 - Jeg vil så gjerne takke ham med sjampis eller et eller annet for å beskrive min takknemlighet. Slike folk gjør livet enklere, og fortjener en stor takk, sier hun.

På sin Facebook-side har hun delt historien, men tirsdag hadde ingen meldt seg.

- Hvordan går det med Odin?

- Han har kraftig forkjølelse, hovne mandler og halveis ørebetennelse på det ene øret.  Men det går nok over, sier mor, som skal laste ned parkeringsapp på mobilen med det første.

PS: Er du redningsmannen, eller vet hvem han er? Tips oss på webred@adresseavisen.no.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Det var her på legevakta i Trondheim at Line og Odin ble «reddet» av ukjent mann. 
        
            (Foto: Frank Lervik)

Det var her på legevakta i Trondheim at Line og Odin ble «reddet» av ukjent mann.  Foto: Frank Lervik

På forsiden nå