Yngve Brox (H) søker ny jobb:

- Jeg er ikke Høyres ordførerkandidat i 2019

Høyres Yngve Brox bekrefter nå at han ikke kommer til å bli partiets ordførerkandidat foran valget i 2019. Nå har han søkt stillingen som assisterende fylkesmann i Sør-Trøndelag.

Ikke kandidat: Yngve Brox (H) har søkt seg ny jobb, og sier at han ikke kommer til å bli partiets ordførerkandidat ved valget i 2019.   Foto: Håvard Haugset Jensen

Saken oppdateres.

- Jeg har drevet med politikk på heltid siden 1999. Nasjonalt, i fylkespolitikken og sist som kommunalråd i Trondheim. Det er en tid for alt. Stillingen som assisterende fylkesmann er utrolig spennende for en som meg som er så opptatt av samfunnslivet. Jeg søkte jobben fordi den er så spennende, sier Brox.

LES OGSÅ (PLUSS): Yngve Brox søker seg bort fra politikken

Han erkjenner at søknaden samtidig er et signal inn mot partiet om at han nå ser seg om etter andre arbeidsoppgaver. Og han slår fast at han ikke kommer til å være Høyres ordførerkanidat når valgkampen foran kommunevalget i 2019 tar til.

- Nå må vi nå først se om jeg jeg får denne jobben. Men etter mange år i toppolitikken er det ikke unaturlig å se seg om etter andre utfordringer, sier Brox.

- Er det samtidig en erkjennelse av at du ikke tror du vil vinne et valg i 2019?

- Det er det andre som må avgjøre. Jeg vil si at jeg har vært priviligert som har fått lov til å jobbe som kommunalråd i så mange år. Nå har jeg søkt en jobb, så får vi se hva som skjer. Men det er samtidig et tydelig signal om at det ikke kommer til å bli jeg som er ordførerkandidat for Høyre ved neste kommunevalg, sier Brox.

- Hvem synes du skal ta over etter deg?

- Det er det ikke jeg som skal avgjøre. Trondheim Høyre har organer og prosesser til å håndtere en slik sak, og det er heldigvis flinke folk i gruppen som kan ta over den dagen jeg går av. Jeg skal fortsatt være Høyres gruppeleder og kommunalråd til det eventuelt skjer.

- Er du kvalifisert til jobben du nå søker på?

- Det skal heldigvis andre avgjøre. Selv mener jeg at jeg er det, ellers hadde jeg ikke søkt på jobben.

- Kommunalminister Jan Tore Sanner har sagt at fylkesmannsembedet skal flyttes til Steinkjer dersom de to fylkeskommunene blir slått sammen. Er du klar for å flytte dit?

- Først skal nå de to fylkene slås sammen, så må vi se om jeg får stillingen. Dette er det litt tidlig å ta stilling til. Om jeg blir tilsatt så skal jeg nok finne ut hvordan det skal håndteres. Men jeg har forstått av togtilbudet mellom Steinkjer og Trondheim er veldig bra.

På forsiden nå