Sykepleier angriper Ottervik i blogginnlegg

«Pasientene, de hjelpetrengende gamle menneskene i Trondheim kommune, har det overhodet ikke godt,» skriver sykepleier Anne Merete Hage.

Inviterte på Twitter: Sykepleier Anne Merete Hage (t.h.) fikk med seg ordfører Rita Ottervik på en nattvakt i fjor. Nå kritiserer hun ordføreren. 

Saken oppdateres.

«Fagfolkene som jobber i disse tjenestene i Trondheim, har det heller ikke godt,» skriver Hage i et innlegg som er lagt ut på bloggen «Verdig eldreomsorg» (ekstern lenke).

Hage har arbeidet som sykepleier i Trondheim kommune. I fjor brukte hun Twitter til å invitere med seg Ottervik på en kveldsvakt, noe ordføreren slo til på. I innlegget skriver Hage videre:

«Takk for sist, ordfører Rita Ottervik. Jeg har flyttet fra Trondheim, etter at vi gikk nattevakt sammen. Nå har jeg en arbeidsdag der jeg kan trives og der jeg kan bruke meg selv, til beste for de gamle og hjelpetrengende menneskene jeg skal bruke min kompetanse og kyndighet til å tjene. Jeg har det bra nå. Pasientene her i Sunndal har det bra,» skriver Hage, som har hovedfag i sykepleievitenskap.

Les også: Færre sykehjemsplasser, flere ansatte

Ottervik: Trenger tydligere ledelse

Videre beskriver hun en lørdagsvakt der hun alene hadde ansvar for åtte demenssyke pasienter, og spør: «Tror dere at dere kan få folk, som har investert både penger og tid til å skaffe seg fagkompetanse, til å bli værende under slike arbeidsforhold?

Ottervik sier hun kjenner igjen noen av synspunktene til sykepleieren:

- Vi har fått innspill om at det trengs en tydeligere ledelse i sykehjemmene gjennom avdelingssykepleiere. Derfor har vi fått vedtatt i bystyret at dette skal utredes. Hun har altså et godt poeng i at man trenger å tydeliggjøre ansvarslinjene mer enn det som er i dag. Det skjønner jeg godt, sier Ottervik.

- Hage mener pasientene ikke har det bra og sier tjenesten ikke er forsvarlig?

- Fylkesmannen har jevnlige tilsyn, og jeg forutsetter at vi driver forsvarlig, altså innenfor loven. Men kan det bli bedre? Ja, det kan det. Blant annet med flere ansatte og tydeligere ledelse. Det har vi vedtatt og startet opp, sier Ottervik.

Les også (pluss): 30 nye stillinger på sykehjemmene neste år

Overtallighet ved sykehjem

Adresseavisen har nylig skrevet om ansatte ved sykehjem i Trondheim som ble varslet om overtallighet via sms. De må nedbemanne for å nå budsjettet.

- Vi øker med mer enn 16 millioner på sykehjem og helsehus, og 30 millioner på hjemmeboende eldre på årets budsjett sammenlignet med fjoråret. Det er fordi vi ser at vi trenger flere hender. Men så er det noen helsehus som ikke har klart å styre kostnadene sine, og de har selvsagt en spesiell utfordring nå. Vi kan ikke bruke mer penger enn det vi har, sier Ottervik.

- Hage mener de får det til i Sunndal, hvor hun jobber nå, men ikke i Trondheim?

- Det er store forskjeller mellom sykehjem i Trondheim, og alt er ikke så svart-hvitt. Nå må vi sørge for at alle kommer opp i standard slik at vi lærer av de mest dyktige. Da tror jeg ledelse er veldig viktig, sier Ottervik.

Les også (pluss): Her er de 1781 alvorlige avvikene i eldreomsorgen

Les også (pluss): - Forferdelig trist og opprørende lesing

På forsiden nå