Nå er det klart hvor Trondheims nye Nav-kontor skal ligge

Nav og kommunen har nå inngått leiekontrakt for et nybygg ved siden av Sirkus Shopping.

- Tilpasser oss fremtiden: Bernt Asle Arnsten i Nav Sør-Trøndelag mener det er nødvendig å gå fra fire til to Nav-kontorer i Trondheim. 

Saken oppdateres.

Trondheim kommune og Nav Sør-Trøndelag har denne uken inngått leiekontrakt med Realinvest A/S for Falkenborgveien 28, like ved Sirkus Shopping. Fra 1. januar 2018 åpner det nye, sammenslåtte kontoret for dagens Nav Østbyen og Nav Midtbyen. Helse- og velferdskontorene til kommunen skal også inn i nybygget.

Liker du å følge med på næringslivsnyheter fra Midt-Norge?Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

Les også: Syv myter om sykmelding (krever innlogging)

Fire blir to fra 2018

Fra før av er det besluttet at Nav Heimdal og Nav Lerkendal slås sammen og får ny lokalitet på Sorgenfri, som en del av Trondheimsportalen. Også denne Nav-giganten kommer til å åpne sine dører rundt årsskiftet 2017/2018.

De to nye Nav-kontorene blir blant Norges aller største Nav-kontor.

- Vi har besluttet å gå fra fire til to Nav-kontor for å tilpasse oss fremtiden: Flere og flere bruker nett og telefon. I tillegg foregår mer av oppfølgingen utenfor Nav-kontorene. Vi vil også ha flere avtalte møter med våre brukere, dermed blir det færre som kommer til kontoret uten avtale, sier avdelingsdirektør Bernt Asle Arntsen i Nav Sør-Trøndelag.

Nav skal lyse ut to nye lederstillinger for de nye Nav-kontorene. Planene er å ha lederne på plass i god tid før innflytting.

Les også: Nav-kontorene holder mer stengt (krever innlogging)

- Små kontorer lykkes bedre

Nylig sto et leserinnlegg på trykk i Adresseavisen: «Den store Nav-evalueringa konkluderer med at brukerne av Nav er mest fornøyde der det er små kontorer. De små kontorene lykkes best på samarbeid på tvers, og i å skape en felles målforståelse,» skrev innleggsforfatterne, som etterlyste en offentlig debatt rundt hvordan de nye Nav-kontorene skal være.

«For oss kan det virke som Trondheims politikere, byråkrater og innbyggere nærmest er passivisert av den statlige styringslinja, der vi hadde sett fram til at kommunen brukte muligheten til offensiv og interessant nybrottsarbeid,» skrev innleggsforfatterne.

Fylkesdirektør i Nav Bente Wold Wigum og kommunaldirektør Helge Garåsen i Trondheim kommune har svart på leserinnlegget:

«Før vedtaket om to Nav-kontor i Trondheim ble fattet, har fremtidig lokalisering vært behandlet i Trondheim kommunes råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne, mangfoldsrådet og seniorrådet. I Nav-kontorene i Trondheim ble sammenslåingen drøftet i felles brukerutvalgsmøte i oktober 2014. I møtet ble det presisert hvor viktig det er at brukerne er med i planleggingen av de nye byggene,» skrev fylkesdirektøren og kommunaldirektøren.

Les også: Fire menn forteller hvorfor de svindlet Nav (krever innlogging)

Les også: Eriksson forbannet på trygdesvindlere (krever innlogging)

På forsiden nå