Konkurransen gikk ut på at deltakerne skulle bygge et Trondheimsbygg i spillet Minecraft. De fikk utdelt hver sin tomt, og kunne velge mellom å bygge et ekte bygg eller et fantasibygg. Nå har ni av bidragene blitt valgt ut, og de skal kjempe om førsteplassen. Blant bidragene er et tivoli, Tyholttårnet og Scandic Hotel.

- Litt av tanken bak konkurransen var kreativitet og byutvikling. Det er en måte å melde på ungdom på noe som er aktuelt i dag, sier Arild Sørheim, en av de ansvarlige for konkurransen.

Han ønsket også å skape et tilbud i vinterferien for ungdom som ikke har naturlige møteplasser som idrett og musikk.

Heder og ære

Vinneren skal velges av en arkitekt, som akkurat nå er i gang med å vurdere finalistene.

- Premien er vel hovedsakelig heder og ære. Tanken er at vi skal 3D-printe vinnerbygget og stille det ut i biblioteket, så får vinneren modellen i etterkant sier Sørheim.

Han opplyser at vinneren blir annonsert i uken etter påsken.

Et hjerte for byen

Konkurransen var en del av folkeverkstedet, et digitalt verksted hvor du kan lage ting med digitale verktøy. Biblioteksjef Berit Skillingsaas Nygård mener det går an å lære noe av Minecraft.

- Du skal lære noe på biblioteket. Før lå mye av kunnskapen i bøker, men nå går det mer på det digitale. Det å bygge byen i Minecraft ligger det et læringsaspekt i, og så er det artig. Det handler også om å skape kjærlighet til byen, sier Nygård.

Hun er fornøyd med responsen på konkurransen.

- Ja, det var virkelig god respons. Det var fult hus på hovedbiblioteket alle dager vi hadde samling. Det ble godt tatt imot av barn og unge, men vi så at foreldrene var like ivrige. Så det her er virkelig en aktivitet som fanger i alle aldersgrupper, og det er viktig for oss i biblioteket, sier Nygård.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.