Øker bemanningen på legevakta inn mot påske

Med ansvaret for over 220 000 personer sier det seg selv at det kan bli kø på legevakta i Trondheim i påska. – Man må forvente litt ventetid, sier leder på legevakta Gustav Øverli.

I frykt for lang kø oppfordrer leder ved legevakten i Trondheim, Gustav Øverli, alle til å bruke fastlegen sin før påske hvis de kan. 

Saken oppdateres.

- Rundt høytider har det en tendens til å bli noe ventetid på legevakta. For å unngå dette håper vi så mange som mulig oppsøker fastlegen sin før skjærtorsdag, sier Øverli.

LES OGSÅ: Nå må du lære deg et nytt legevaktnummer

Fastlegene i Trondheim holder åpent de tre første dagene i påskeuka, men fra onsdag klokken 12 neste uke stenger de fleste fastlegekontorene for påskeferien. Trenger man legehjelp da må man henvende seg til legevakta. Siden kapasiteten til legevakta i Trondheim er begrenset oppfordrer de nå til at flest mulig tar turen til fastlegen sin før skjærtorsdag.

- Erfaringsmessig vet vi at det vanligvis blir ekstra stor pågang på legevakta i påska. Når pågangen er stor kan ventetiden også bli lang, sier Øverli.

Mye kan gjøres hos fastlegen

- Hvis du bare skal fornye en resept, en sykemelding, eller hvis du har hatt vondt i en fot over lengre tid anbefaler jeg at du bestiller time til fastlegen nå.

Øverli forteller at det er de alvorligste tilfellene som blir prioritert først. Er det mindre ting du skal få sjekket hos legevakten kan ventetiden bli lang.

- Så er det viktig å huske at det er fastlegene som kjenner pasientene best og at det er de som har tilgang på pasientenes journaler. Det har vi ikke her på legevakta.

LES OGSÅ: Nå blir det lettere å få kontakt med legevakta i Trondheim

Ring før du kommer

- Vi vil at folk skal ringe legevaktnummeret før de kommer. På den måten kan vi gi råd og veiledning i tillegg til et oppmøtetidspunkt. Dette tidspunktet avgjøres ut ifra hvor alvorlig tilstanden til den enkelte er, sier Øverli.

Han forteller at det i perioder kan være mange som ringer inn samtidig. Da kan det bli lang ventetid på telefonen.

- Hvis du synes ventetiden på telefonen blir for lang vil jeg minne om at legevakta alltid er åpen og at det bare er å møte opp.

LES OGSÅ: - Det er på slike dager vi virkelig blir satt i arbeid

- Beklager dårlig kapasitet

Øverli forteller at de fremdeles har for dårlig kapasitet på sine telefonlinjer, og at det i perioder er noen som må vente for lenge.

- Vi beklager at vi fremdeles ikke kan tilby god nok kapasitet på våre telefonlinjer. Dette er noe vi jobber med.

Har du behov for legetilsyn anbefaler Øverli at du først ringer 116 117.

- Er det veldig alvorlig ringer du 113, er det mindre alvorlige hendelser ringer du til oss. Publikum kan også finne informasjon om når man bør kontakte legevakta på Trondheim kommunes hjemmesider.

LES OGSÅ: Legevakta ber deg vente hjemme

På forsiden nå